Зареждане

USADA наказа Francisco Rivera с 4 години

USADA наказа Francisco Rivera с 4 години
Публикувано на: Януари 20, 2018 в 14:00 ч
Източник: mmanews.com
Изпратено от: DoloR
Francisco Rivera няма да има право да се състезава до 2020 г. Боеца на UFC в категория петел Francisco Rivera отнесе 4 години наказание след като наруши анти-допинговата политика на UFC. Наказанието бе постановено след като независим арбитър се произнесе по фактите по случая, след като Rivera за пръв път беше спрян на 17 август 2016 г. след неуспешен тест за наркотици.

Според служители на USADA, Rivera е дал положителна проба за кленбутерол. Кленбутеролът е същата субстанция, която се открива в някои замърсени меса в различни части на света.

Riverar се е опитал да обясни положителния си тест като твърди, че е жертва на пострадало месо, но след задълбочено разследване служителите на USADA не могат да намерят доказателства, които да подкрепят изявлението му.

След задълбочено проучване на обстоятелствата по случая на Rivera, USADA заключи, че нивата на кленбутерола, открити в неговата проба, са несъвместими с това, което може да се очаква от замърсяването с месо ", написаха служители на USADA.

USADA разкри, че няколко доказателства, представени от Rivera са били фалшифицирани, за да подкрепят твърденията на спортиста, че веществото произхожда от заразено месо в Мексико.

Служителите на USADA заявиха, че съгласно анти-допинговата политика на UFC измамa, която има за цел да избегне разкриването или решаването на нарушение на анти-допинговата политика, може да се разглежда като утежняващи обстоятелства, което може да доведе до увеличаване периода на наказанието.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес