Зареждане

Уитакър иска да тернира с Чимаев, сигурен в неговия успех в средната категория

Уитакър иска да тернира с Чимаев, сигурен в неговия успех в средната категория
Публикувано на: Септември 14, 2022 в 00:00 ч
Изгряващата звезда в полусредна категория Хамзат Чимаев предизвика голяма бъркотия в UFC 279, когато се издъни чутовно на кантара, но не пропусна да замаже положението с убедителна победа, въпреки че се изправи срещу боец в горната (средна) категория в лицето на Кевин Холанд. Чеченският боец записа бърза победа над Холанд, като победи „Trailblazer“ със събмишън още в първия рунд.


Впечатляващото представяне на Чимаев не остана незабелязано, тъй като изглежда претендент номер 1 в средна категория Робърт Уитакър му стана фен.

Уитакър сподели наблюденията си върху победата на Чимаев над Холандия и какво мисли за играта на „Borz“ като цяло.

Според „The Reaper“ повечето хора виждат лудориите на Чимаев, но само малцина, включително и Робърт, забелязват неговата похвална „увереност“, която е едно от най-добрите му предимства.

„Мисля, че много от това, което феновете не могат да оценят и мисля, че само другите бойци могат да оценят, е количеството увереност“, каза Уитакър за Чимаев. „Количеството увереност, което Чимаев има, е от типа „ще сваля този човек и това е всичко, за което ще се боря“ или „ще го надиграя, ще го сваля, ще го държа долу, ще правя каквото искам с него” и същевременно вкарва цялата си енергия да направи именно това."


Чимаев преди призна, че е фен на Уитакър и би искал да тренира с него.

Изненадващо симпатиите са взаимни:

„Щастлив съм от това... неговия характер е просто... той е много естествен и непринуден. Харесвам подхода му при лова на лоши момчета. Бях наистина впечатлен от тази битка с Холанд и да, много бих се радвал да тренирам с Чимаев.“

„Определено това е комплимент за мен“, добави Уитакър. „Бих искал да работя с него. Надявам се, че пътищата ни ще се пресекат и ще можем да свършим добра работа заедно.”

На Чимаев му трябваха малко повече от две минути, за да приключи опонента си. Още отсега Уитакър вече може да каже, че „Borz“ ще справи добре срещу най-добрите в средната категория, освен с него самия.

„Мислите ли, че ще има успех срещу мен,” каза Уитакър. „Със сигурност той може да се конкурира с топ 5 бойците. Не мога да опиша колко динамично беше да го видя как влиза там и се справя с Холанд по този начин. Беше лудост. Хората не осъзнават колко е трудно и колко сила, увереност и издръжливост трябва да имаш, за да направиш това, което направи той. Чимаев е едър и съм сигурен, че може да се справи доста добре в средната категория."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес