Зареждане

UFC влизат в по-малка клетка за повече екшън

UFC влизат в по-малка клетка за повече екшън
Публикувано на: Май 27, 2020 в 09:20 ч
Събитията, които ще провежда UFC в своя институт Апекс в Лас Вегас, ще бъдат в по-малка клетка, което да гарантира по-малко бягане и дистанция и съответно повече екшън.

Първото такова събитие ще бъде на 30-ти май, с главна битка между Тайрън Уудли и Гилбър Бърнс, а Благой Иванов багата ще бъде в подглавната среща.

Реферът Джон Макарти сподели, че въпреки че в института е имало място за голяма клетка, от UFC са решили умишлено да сложат по-малка.

"Екипът на UFC добре знае, че там можеше да се разположи 9-метрова клетка. Но те предпочитат 7-метрова, защото е предпоставка за повече екшън. Бойците харесват 9-метровата заради повечето пространство. 7-метровата е от дните на WEC и Джо Силва харесва това. Просто въпрос на предпочитания е."

Размерът на клетката е от голямо значение, особено за бойците. По-малкия размер ги принуждава да правят размени по-често и имат по-малко пространство за движение, което би довело да увеличаване на процента на приключвания на срещите преди края на редовното време.


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес