Зареждане

UFC 273 променило Чимаев като боец и като мъж

UFC 273 променило Чимаев като боец и като мъж
Публикувано на: Април 19, 2022 в 20:40 ч
За пръв път в кариерата си в UFC, Хамзат Чимаев мина през сериозна битка в UFC 273.

За разлика от предходните си двубои, срещата му с Гилбърт Бърнс беше доста оспорвана. Според мнозина това беше истински тест за "Borz", който показа дали има място сред топ бойците в полусредната категория.

Но неговия приятел и тренировъчен партньор, Дарън Тил сподели, че това през което е минал Чимаев срещу Бърнс е променило живота и кариерата му.

"Знам какво носи в себе си Хамзат, но най-хубавото от тази битка е, че той усети какво е да те удрят тежко и трябваше да се напъне много за победата. Това те променя много като боец.

След битката му казах, че е имал нужда точно от това. Това беше най-добрия сценарий, защото сега той ще тренира още по усърдно и ще слуша повече стретегията на треньора си, а няма да излиза просто за да нокаутира опонентите си. Защото понякога ще се случи така, че ще се изправи срещу някой твърде силен.

Както се случи в битката с Бърнс. Той бе силен и издръжлив. Така че този сценарий беше възможно най-добрият."


Следващото сериозно изпитание пред Чимаев е бившият временен шампион Колби Ковингтън. Според Тил битката ще спечели шведа с нокаут.

"Мися, че Хамзат може да го победи. Не смятам, че Колби е усещал сила такава, каквато Хамзат има. Колби е добър боец, но не виждам да се изправял срещу топ бойци като Хамзат, с изключение на Камару Усман."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес