Зареждане

UFC 218 идва с две дългоочаквани битки този уикенд

UFC 218 идва с две дългоочаквани битки този уикенд
Публикувано на: Ноември 30, 2017 в 18:47 ч

Едно от най-атрактивните състезания на UFC за годината е този уикенд - UFC 218 ще проведе в ранните часове на неделя в Детройт и ще включва както шампионски двубой за титлата в категория перо, така и очаквана с интерес битка в тежката категория.

Събитието ще се излъчва пряко по спортния канал Mtel Sport 2  от 5:00 часа в неделното утро.

ОБНОВЕНА: Резултати от UFC 218

Бившият шампион в категория перо на UFC, Jose Aldo излиза с кратко предизвестие срещу настоящия шампион Max Holloway. Битката ще бъде реванш от първата им среща, когато Holloway победи Aldo. Колкото и убедителна да беше победата, Aldo си остава един от най-опасните бойци в категория перо и ще е сериозно изпитание за сегашния шампион.

Едно от най-известните умения на Aldo е, че е много трудно да бъде уцелен от силен удар. При последния си двубой срещу Holloway, Aldo избегна 72% от силните удари на опонента си. Въпреки това той успя да го нацели в третия рунд, което обърна двубоя. За да стигне до победа, Aldo трябва да заложи на тази игра и да играе по-дефанзивно, за да избегне тежките удари на хаваеца.
 

 
Holloway има една от най-добрите статистики в UFC относно ударите - той е средно нанася 5,79 силни удара в минута. В последните си 5 двубоя тази статистика е още по-добра - 6,13 за минута. Една от причините, поради която Holloway е на върха в момента е, че той надделява над противниците си с обема удари, които нанася. Именно затова ще е трудно дори и на дефанзивен боец да удържи на такова темпо.

Тепърва предстои да видим дали последните загуби на Aldo с нокаут се дължат на липса на форма или просто нивото на страйкърите, срещу които той се изправи напоследък - McGregor и Holloway, е прекалено високо.
 
В подглавната среща на състезанието Alistair Overeem ще се опита да се докаже като претендент за титлата срещу друг желаещ тази позиция - Francis Ngannou. Твърде вероятно е да видим победителят от тази среща в шампионски двубой срещу Stipe Miocic следващата година.

Ngannou е огромен, силен и опасен. Но все още не сме го виждали срещу топ боец. До момента той се е справял доста добре срещу сравнително неопитни бойци в тежката категория, но тук ще се чувства на чужда територия.

Французинът е сравнително нов в организацията и се е бил доста малко в нея - последните му три двубоя той приключваше срещата в първите две минути. Но колко добър е в действителност? Как ще издържи късните рундове? Какви слаби страни в играта му не сме видели още?


 
Overeem от друга страна, макар и 37-годишен, успешно се състезава срещу топ бойците в тежката категория. Откакто загуби 3 от 4 двубоя през 2014, холандецът играе много премерено и очевидно забавя вече темпото. Той пази енергията си и въпреки това в късните рундове диша тежко.

ОБНОВЕНА: Резултати от UFC 218

Overeem ще бъде изпитание за търпението на Ngannou. Ако публиката в Детройт го освирква, това ще има нулев ефект върху ветерана. Но ако същото се случи с Ngannou, дали той ще се пречупи и ще остави пролука за контраатаките на Overeem? Това тепърва ще разберем.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес