Зареждане

Треньорът на Анкалаев: UFC не искат руснаците да са шампиони!

Треньорът на Анкалаев: UFC не искат руснаците да са шампиони!
Публикувано на: Декември 12, 2022 в 10:00 ч
Шамил Алибатиров, старши треньорът на клуб Горец, където тренира Магомед Анкалаев не е доволен от резултата в последната битка.

Миналия уикенд Анкалаев премери сили с Ян Блахович. Двамата се биха за вакантната титла в полутежка категория. Битката им оглави UFC 282, което се проведе в Лас Вегас. Магомед доминира в последните 2 рунда и записа над 11 минути контрол, но въпреки това съдиите отсъдиха равенство.

Сега титлата остава вакантна, а за нея през януари ще се бият Гловър Тейшейра и Джамал Хил.

„Виждате сами, навсякъде пишат, че Анкалаев е ограбен. Не знам по какви критерии преценяват съдиите. Мисля, че ако Блахович беше на мястото на Анкалаев, щяха да му дадат победата. 

Ако на Анкалаев бъде даден реванш с Блахович, най-вероятно след тази битка няма да е възможно да му откажат титла. Ако Тейшейра внезапно спечели колана и Прохазка се възстанови, те могат да им уредят битка. 

Но ако внезапно неговата рехабилитация се забави, тогава, мисля, след реванш между Анкалаев и Блахович, победителят ще се бие за пояса. Не мисля, че решението е нарочно. 

Не бих спорил, но можете да вземете за пример и Пьотр Ян. Няма да кажа точно за последната битка, но преди това имаше битки, в които той винаги беше ощетяван. Може би не искат много колани в Русия. 

Не знам от какво се отблъскват. Анкалаев не обича да говори много, но битките му не са скучни. Има много зрелищни битки. Блахович показа с ръка, че Анкалаев е победил. 

Боецът влага живота си, младостта си, здравето, търпението си, а съдиите просто седят отстрани. Пишат точки и така се решава съдбата.", сподели Алибатиров.

Явно ще гледаме реванш между двамата, а победителят ще се бие за златото към края на следващата година.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес