Зареждане

Топурия нокаутира Волкановски с 1 удар и стана шампион

Топурия нокаутира Волкановски с 1 удар и стана шампион
Публикувано на: Февруари 18, 2024 в 07:42 ч
Илия Топурия е новият шампион на UFC в категория перо. Той успя да нокаутира Александър Волкановски с 1 удар във втория рунд. Битката между двамата оглави събитието UFC 298, което се проведе в Анахайм, Калифорния. Топурия не спираше да говори преди битката и вече се беше обявил за шампион в категорията.

Той успя да подплати своите думи с дела и даде началото на своята ера на трона в дивизията. Илия влезе в битката изключително спокоен. Александър блокира хай кик в началото на първия рунд. Волкановски заложи на лоу кикове, а Топурия го преследваше. Илия вкарва тежки лоу кикове, но Волкановски му го връща. 

Александър обикаля, след което нанася солиден лоу кик. Остават две минути до края на рунда. Топурия започва да замахва сериозно, но не вкарва чист удар. Волкановски с ритник в тялото и лоу кикове. Александър опитва да събори Топурия и му вкарва коляно в клинча. Край на рунда.

Волкановски продължава да се движи и във втория рунд. Комбинации от Топурия и двоен джаб от Волкановски. Нова тежка комбинация от Топурия, който отнася коляно. Джаб от Волкановски, на което Топурия отговаря с лоу кик и дясно кроше. Размяна в центъра. Волкановски го връща назад с двоен джаб.

Топурия го връща към оградата с комбинация, след което напълно унищожава шампиона с удар отдясно. Волкановски е аут и имаме нов шампион на UFC в категория перо. С тази победа Илия увеличава серията си на 14-0 в ММА. Волкановски от своя страна навлиза в серия от 2 поредни загуби с тежък нокаут.

В интервюто след битката Илия предизвика Конър Макгрегър, а Волкановски призова за реванш с Испания.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес