Зареждане

'Тони Фъргюсън не заслужава да има черен колан по бразилско джиу-джицу'

'Тони Фъргюсън не заслужава да има черен колан по бразилско джиу-джицу'
Публикувано на: Август 13, 2024 в 20:00 ч
Настоящият носител на UFC титлата в лека категория (до 70 кг), руснакът Ислам Махачев, не вярва, че бившият временен шампион на UFC в лека категория, американецът Тони Фъргюсън, има уменията да достигне черен колан по бразилско джиу-джицу.

Да си припомним, че в последния двубой, който се проведе в началото на юни, Махачев се срещна с американския представител Дъстин Порие. Битката им се проведе на турнира по смесени бойни изкуства UFC 302. Срещата продължи до петия рунд, където руснакът спечели със задушаване.

Фъргюсън от своя страна се би в началото на месеца с Майкъл Киеса. Тони загуби със събмишън в първия рунд и навлезе в рекордна серия от 8 поредни загуби. След битката Тони свали една от ръкавиците си и я остави в центъра на клетката.

Той сподели, че не иска да се оттегля и ще бъде в готовност за обаждане от UFC. Почти сигурно такова обаждане няма да има, а Тони загатна, че ще търси нова организация, ако бъде освободен. Ислам смята, че Тони незаслужено има черен колан по бразилско джиу-джицу:

„Тони Фъргюсън не трябва да има черен колан по бразилско джиу-джицу. Да, наистина, той е добър в някои техники и е показал това на много бойци. Той обаче не е на ниво черен колан. 

Работил съм с много момчета, които са истински черни колани и са наистина здрави. Много бойци получават черни колани като подарък, незаслужено.“, каза Ислам в интервю за YouTube канала на Hosheh MMA.

Тони е загубил със събмишън в 4 от 11-те си загуби в ММА. Той получи черен колан от Еди Браво.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес