Зареждане

Том Аспинал разполага с уменията да победи Джон Джоунс, смята Александър Густафсон

Том Аспинал разполага с уменията да победи Джон Джоунс, смята Александър Густафсон
Публикувано на: Юли 31, 2024 в 07:42 ч
Трикратният претендент за титлата на UFC Александър Густафсон смята, че Том Аспинал разполага с всички необходими инструменти, за да победи Джон Джоунс. 

Всъбота вечерта Аспинал хвърли в екстаз феновете на боевете, като нокаутира за 60 секунди Къртис Блейдс в главното събитие на UFC 304, за да запази временната си титла в тежка категория.

Следващата стъпка на Аспинал би трябвало да бъде сблъсък с неоспоримия носител на титлата в тежка категория Джон Джоунс, ако "Bones" успее да се справи с със соченият за най-опасен в дивизията Стипе Миочич в двубой, за който се говори, че ще се състои през ноември в "Медисън Скуеър Гардън" .

По време на неотдавнашно интервю, двукратният враг на Джоунс Александър Густафсон смята, че Аспинал може да се окаже "прекалено голям залък" за Джоунс, ако двамата най-накрая се срещнат в октагона. 

''Аспинал е в супер форма в момента и е много, много добър състезател в тежка категория - каза Густафсон - Не виждам някой, който да победи Аспинал в момента. Разбирам защо Том иска да се бие с Джон, защото Джон е най-великият, той е най-голямата звезда на UFC в момента. Ако Том успее да победи Джон, това ще е по-голямо от спечелването на който и да е пояс на UFC. Най-голямото постижение в UFC в момента е да победиш Джон Джоунс. Разбирам защо Аспинал преследва битката. Мисля, че той е готов за Джон. В момента той е в пика си. Ако се бие с Джон Джоунс, това трябва да стане сега.

"Да, мисля, че Том ще бъде твърде голям залък за Джон. Той разполага с всички оръжия, за да победи Джон. Джон не е бил толкова активен, но той все още е най-велик. Никога не можеш да подценяваш този човек, той е толкова дяволски добър в това, което прави. Справял се е с всеки съперник и всички знаят колко е добър, но Аспинал в момента го виждам като много опасен за Джон. Той е опасен в стойка, бърз е, има страхотна работа с краката и е умен боец. Той има уменията да се справи добре срещу Джон и дори да го победи. Ако двамата ще се бият, сега е моментът за Аспинал. Той може да остане в историята като един от най-добрите бойци в тежка категория."
 

Може ли Том Аспинал да направи това, което Александър Густафсон не можа?

Ако има някой, който знае едно-две неща за победата над Джон Джоунс, това е Густафсон. Предизвиквайки "Bones" за титлата в лека тежка категория на UFC 165, "The Monster" подложи Джоунс на най-тежкия му тест до този момент по време на емблематичната им петрундова схватка. В очите на мнозина Густафсон направи достатъчно, за да детронира Джоунс и да напусне Торонто с пояса, увит около кръста му. 

За съжаление съдиите не видяха това. 

Джоунс получи победа с единодушно решение, което предизвика широко възмущение. Те се срещат отново пет години по-късно, но този път "Bones" не остави нито един въпрос без отговор, като довърши шведския любимец на феновете в третия рунд. Джоунс защити титлата си още три пъти срещу Антъни Смит, Тиаго Сантос и Доминик Рейес, след което освободи пояса в полза на преминаването в тежка категория. 

Първата среща на Джоунс с Густафсон беше избрана за двубой на годината през 2013 г. и беше включена в бойното крило на Залата на славата на UFC през 2021 г. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес