Зареждане

Том Аспинал призова UFC да лишaт Джон Джоунс от титлата

Том Аспинал призова UFC да лишaт Джон Джоунс от титлата
Публикувано на: Ноември 18, 2023 в 15:00 ч
Том Аспинал вярва, че Джон Джоунс трябва да бъде лишен от титлата си на безспорен шампион на UFC в тежка категория.

В подглавната битка UFC 295, Аспинал отбеляза жесток 69-секунден нокаут срещу Сергей Павлович, за да спечели временната титла в тежка категория. Двубоят между тях беше уреден с двуседмично предизвестие, след като Джоунс беше принуден да се оттегли от първоначално планирания си сблъсък със Стипе Миочич.

Като се има предвид естеството на контузията на Джоунс и времето, което се очаква да бъде неaктивен, Аспинал вярва, че UFC е трябвало да отнеме колана на „Bones“, точно както направиха с други шампиони, които бяха отстранени за продължителен период от време.

В интервю за Майкъл Биспинг Аспинал се обяви за истински шампион и призова да вземат титлата от американеца.

„Мисля, че Джон Джоунс трябва да бъде лишен от титлата, защото всеки друг го прави, когато се контузи по този начин. Не виждам защо все още държи пояса. Това не го разбирам Мисля, че аз трябва да съм истинският шампион в момента.

Тази битка с Миочич вече е напълно мъртва. Имате нов шампион в категорията. Аз съм този шампион. Имате Стипе, който по времето, когато Джон Джоунс се завърне, ще се е бил веднъж за 4 години. Миочич вече е на 42 години и има една битка, в която беше нокаутиран. 

Сега той ще се бие с Джоунс, който идва от голяма контузия и отново имаше една битка за 3 години. Да продължим напред. Сега аз съм шампион. Ще се бия със Стипе, той е на разположение. Аз и Стипе ще се бием, а след това, когато победя Стипе, ще се бия с Джон Джоунс.”, каза Аспинал.

Трябва ли Джоунс да се раздели с титлата си ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес