Зареждане

Ти Джей Дилашау: Продадох си душата на дявола

Ти Джей Дилашау: Продадох си душата на дявола
Публикувано на: Ноември 26, 2019 в 14:00 ч
След като сдаде титлата си в категория петел и бе наказан с лишаване от състезателни права за две години от антидопинговата агенция на САЩ, Ти Джей Дилашау призна, че е използвал умишлено еритропоетин (EPO).

Положителния допинг тест бе даден преди битката за титлата в категория муха срещу шампиона Хенри Сехудо през януари, който Дилашау загуби с нокаут в първия рунд.

И макар, че бойният атлет си призна всичко, репортерът на ESPN Ариел Хелуани го притисна да си каже какво го е накарало да вземе този избор.

"Приемах лекарство за анемия, наречено Procrit, чиято главна съставка беше еритропоетин. Той помага за възстановяване на кръвните клетки. Когато си анемичен, червените ти кръвни телца са по-малко и губиш енергия. Бях на супер стриктна диета от 1600 калории дневно, а в същото време тренирах много усилено. Вкарвах тялото си в екстремни лимити.

Нямам оправдания. Направих грешката да искам нещо, което не бе правено. Продадох душата си на дявола и сега искам да получа изкупление и да се справя с това."


Дилашау сподели, че е приел субстанцията три или четири седмици преди битката, след като усетил, че трудно ще влезе в категорията.

"Свалях килограми до минимум разлика с кантара и тогава всичко ми влияеше и беше тежко. Не исках да ставам сутрин и да тренирам. Свалих доста килограми и не исках да ходя в залата. Н еисках да тичам и нямах желание да правя това, което трябваше да правя.

Бяха ми взели допинг проба и мислих, че ще мога да се изчистя до двубоя, а след това се прецаках с това решение."

Ти Джей твърди, че никой от неговия отбор не е знаел какво прави.

От наказанието на бившия шампион минаха едва 7 месеца, така че има още доста време докато го видим отново в клетката - след януари 2021-ва.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес