Зареждане

Теди Атлас сравнява Перейра с боксовите легенди Джо Луис и Майк Тайсън

Теди Атлас сравнява Перейра с боксовите легенди Джо Луис и Майк Тайсън
Публикувано на: Юли 1, 2024 в 07:33 ч
Според Теди Атлас шампионът на UFC в полутежка категория Алекс Перейра притежава специален набор от умения, които се срещат само при някои от най-великите страйкъри в света. 

Завръщайки се в октагона само с 16-дневно предизвестие, "Poatan" добави още един забележителен нокаут към биографията си, като постигна зашеметяващ нокаут с удар с крак в главата във втория рунд срещу бившия носител на титлата Иржи Пеохазка в главното събитие на UFC 303. 


Това беше може би най-впечатляващото представяне на Перейра досега, което му донесе одобрението на критиците, включително на Атлас, който се възхити на способността на Перейра да генерира нокаутираща сила при малко пространство за работа. 

"Не съм виждал такъв къс удар от времето на филма "Джо Луис", покойният, велик Джо Луис", каза Атлас за късния нокдаун на Перейра в първия рунд над Прохазка. "Джо Луис беше известен с това, че нанасяше шестсантиметрови удари. Аз току-що видях трисантиметрово ляво кроше. Невероятно."


Атлас също така се възхити на способността на Перейра да знае какво точно ще направи противникът му и кога, което му позволява да изпълнява атаките си безупречно. 


"Той има радар", каза Атлас. "Той има рентгеново зрение. Вижда неща, които другите хора не виждат. Терънс Кроуфорд в бокса е такъв човек. Когато виждаш нещата и си толкова спокоен, и си в тази спокойна среда, всичко, в което можеш да бъдеш, виждаш нещата и реагираш малко по-бързо.

"Наричат го тайминг, но той има специален тайминг, защото е толкова спокоен и има такива очи."


Теди Атлас очарован от погледите между Алекс Перейра и Иржи Прохазка на UFC 303

Още преди началото на двубоя всички, включително и Атлас, бяха запленени от напрегнатото гледане между Перейра и Прохазка. В продължение на няколко минути "Poatan" се взираше в своя опонент, като се взираше в душата на "BJP" и подготвяше клетката за това, което щеше да бъде още една епична вечер за "бразилското страшилище". 

Отново Атлас сравни тихия интензитет на Перейра и способността му да сплашва съотборниците си само с поглед с някои от най-големите имена в историята на бокса. 

"Не си мислете, че това няма ефект - обясни Атлас. "Когато зад него стоят такива резултати. Когато един човек може да влезе в душата ти, сякаш гледа направо през нея. Като Сони Листън, като Джордж Форман, като Майк Тайсън - това работеше за тях.

"Това помага за влошаване на състоянието на човека. Това е, което се опитваш да направиш. Опитваш се да развалиш човека. Така че, когато влезете там, какво правите? Опитваш се да го съсипеш физически. Но преди да започне, се опитваш да го съсипеш психически. В това отношение той има предимство пред всички."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес