Зареждане

Тайсън: Забравете всичко! Правя това единствено заради себе си!

Тайсън: Забравете всичко! Правя това единствено заради себе си!
Публикувано на: Септември 3, 2024 в 18:00 ч
Майк Тайсън ясно и категорично заявява, че се боксира с Джейк Пол само заради себе си.

На 58-годишна възраст бившият шампион в тежка категория казва, че не го прави заради парите или славата, а от любов към бойните спортове. Тайсън не се е боксирал като професионалист от загубата с решение от Кевин Макбрайд през 2005 г., но това няма да попречи нито на него, нито на комисията в Тексас да се биe още веднъж десетилетия по-късно срещу превърналия се в боксьор Пол през предстоящата есен.

След като се оттегли от летния двубой поради язва на стомаха, Тайсън получи прилична подкрепа от феновете, но също така и много отзиви за това, че ще се бие отново, тъй като наближава 60-годишна възраст срещу по-бързия и по-млад Пол, който става все по-добър само на 27 години.

Тайсън разказва защо се бие отново на 58-годишна възраст


За последен път видяхме Тайсън в демонстративен мач срещу колегата му ветеран Рой Джоунс младши през 2020 г. „Iron“ Майк издържа дистанцията срещу 51-годишния си опонент, като показа частица от предишното си аз.

„Нямам представа“, каза Тайсън пред Шон Кънингам от FOX40 News, когато го попита дали двубоят с Джоунс е добра извадка за това, което предстои на 15 ноември. „Просто очаквам това с нетърпение. Това е нещо, което бих казал, че ме запалва. То ми дава възможност да живея за себе си. Това е живот в самия мен. Това е просто аз да правя това, което искам да правя.

„Забравете всички останали. Забравете дали искат да загубя, да спечеля или... става дума за мен, който правя това, което искам да правя“, добави Тайсън. „Забравете какво мислят жена ми и децата ми само за този момент, просто останете с мен и не ме съжалявайте. Не се притеснявайте за мен. Това е всичко.“


Известен като един от най-свирепите бойци в историята не само на бокса, но и на бойните спортове като цяло, Тайсън се е успокоил и е създал семейство през дългото си отсъствие от ринга.

Дългогодишният приятел на Тайсън и кандидат за кмет на Стоктън Том Пати го попита дали този двубой срещу Пол е по-различен от предишните, като се има предвид, че на този етап от кариерата си 58-годишният боксьор вече има близките си в своя ъгъл.


„Това няма нищо общо с децата ми. Всичко е свързано с мен“, отговаря Тайсън. „Нищо общо с тях. И понякога се чудя дали това е лошо? Дали това е моето его, при което просто всички отиват по дяволите, не ме интересува че здравето ми е изложено на риск или нещо друго, просто това съм аз. Те знаеха, че съм такъв, преди да се оженят за мен. Знаеха, че съм такъв, когато ми се родиха, а след това, когато те бяха деца, и аз просто винаги ще бъда до тях. Винаги ще изпитвам себе си. Винаги ще разширявам възможностите си.

„Винаги съм много нервен и притеснен, докато не наближи битката. Тогава разбирам, че това е реалността. Минавал съм през това много пъти и знам как да се справя с тази ситуация“, каза Тайсън за предстоящия си двубой срещу Пол.

Его или не, страстта на Майк Тайсън към боя се е възродила и ще видим дали легендарният боксьор ще успее да направи изненадата на века, когато излезе на ринга с Джейк Пол на 15 ноември в Арлингтън, Тексас.

Съдейки по видеото от тренировките му с Рафаел Кордейра, Тайсън определено има какво да покаже на ринга дори и на тази възраст.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес