Зареждане

Стипе Миочич защити титлата с решение над Кормие

Стипе Миочич защити титлата с решение над Кормие
Публикувано на: Август 16, 2020 в 07:59 ч
Шампионът в тежка категория на UFC, Стипе Миочич влезе в клетката с бившият шампион Даниел Кормие. Двамата оглавиха събитието UFC 252, което се проведе във Вегас. Срещата беше трета между двамата и сложи край на тяхната вражда. Двамата бойци си спретнаха здрав двубой, който видя всичките 5 рунда за разлика от първите две битки, в които двамата си размениха по една победа с нокаут.

Кормие се хвалеше, че ще използва своята борба и ще налага битка на земята, но това не се случи. Двамата си разменяха брутални попадения и в края на първия рунд Кормие успя да разклати Миочич, но шампиона остана на крака. В този рунд Кормие бръкна в окото на Миочич, който беше прегледан от лекар и продължи да се бие.

Във втория рунд Стипе пое инициативата и в края на рунда беше близо до победата с нокаут. Стипе вкара много тежки попадения на Кормие, който се свлече на земята, но сирената го спаси. Здравите размени на удари продължиха и в останалите три рунда. Стипе успяваше да спре набезите на Кормие за събаряне. В края на третия рунд Стипе бръкна в окото на Кормие, който се оплака да рефера и на почивката сподели, че не вижда нищо. Въпреки това бившия двоен шампион продължи да се бие до самия край.

Срещата им стигна до съдийско решение, което беше единодушно в полза на шампиона - (49-46, 49-46, 48-47). Така враждата между тях приключва в полза на Миочич, който навлезе в серия от 2 поредни победи и сега ще му се наложи да направи ревашн и срещу Франсис Нгану. Кормие от своя страна не беше доволен от решението и навлезе в серия от 2 поредни загуби. Това вероятно е последната му битка в ММА.  









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес