Зареждане

Стана ясна предсмъртната молба на Елиас Теодору

Стана ясна предсмъртната молба на Елиас Теодору
Публикувано на: Септември 13, 2022 в 12:44 ч
ММА обществото беше разтърсено от трагична новина преди няколко дни. Елиас Теодору, бивш боец на UFC почина от рак на 34-годишна възраст на 11-ти септември. Никой, освен близките на боеца не беше наясно с неговата борба за живот с рак на черния дроб.

Вижте още - UFC ветеранът Елиас Теодору почина от рак на 34-годишна възраст

За съжаление 'Спартанеца' загуби най-важната битка, а именно тази за своя живот. Теодору успя да запише 19 победи и 3 загуби в кариерата си. През 2014 година той спечели The Ultimate Fighter, след което запипса 8 победи и 3 загуби за UFC.

Елиас се раздели с UFC през 2019 година и се би за други организации, където записа серия от 3 победи. Сега няколко дни след смъртта на боеца, неговото семейство пусна изявление в социалните мрежи и разкриха неговата предсмъртна молба.

"В последната фаза от живота си Елиас се изправи пред всички предизвикателства за здравето си и преодоля всички бариери, които животът постави на пътя му

Изправяйки се пред тях, той осъзна колко ресурси са му необходими, за да получи стандарта на грижа, който заслужава. Тези преживявания му отвориха очите за предизвикателствата, които изпитват хронично болните хора. 

Точно както би ви дал ризата от гърба си, той искаше да изразходва енергията си, опитвайки се да помогне на другите, докато все още води собствената си битка. 

Той нареди на майка си, баща си, брат си и треньорите да създадат две организации с нестопанска цел (Фондация Теодору и Higher Access) и да отделят активи от своето имущество, за да осигурят началния капитал.  

Тези организации ще осигурят образователно съдържание и достъп до ресурси за пациенти, които се борят със системата на здравеопазване или със системата за медицински канабис.", пишат от семейството на боеца.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес