Зареждане

Смело сърце: Цветелин Гергинов пътува до Дубай за ММА битка с изключително опасен руснак

Смело сърце: Цветелин Гергинов пътува до Дубай за ММА битка с изключително опасен руснак
Публикувано на: Ноември 12, 2018 в 21:00 ч
Един от младите състезатели в българския ММА, Цветелин Гергинов направи голяма и решителна стъпка в кариерата си, подписвайки договор с Premier Global Championship (PGC).

Договорът на Гергинов е за един двубой - с Marif Piraev с прякор "Prianha". Двамата ще се изправят един срещу друг на 7-ми декември в Дубай.

В началото на месеца стана ясно, че Гергинов ще се бие с Vaso Bakocevic - един от най-силните състезатели на Черна Гора и боец в Bellator. Само че нещата не са тръгнали по план.

"Явно след загубата му в Bellator, Васо внимателно подбира противниците си и избяга от мача с мен, като поиска огромна сума която иска преди срещата."

Затова и с мениджъра на Цветелин, Христо Чапанов, предприемат пътуване още по-далеч срещу още по-опасен противник.
 
 
"След отпадането на Васо като противник, получих предложение с кратко предизвестие за мач с един от най-добрите руски бойци в тази категория - за 7ми декември в Дубай. Приех предложението и това е моето първо сериозно предизвикателство навън. Така би постъпил всеки истински състезател, който търси реално развитие във спорта ММА и който държи да покаже на какво е способен."

Marif Piraev е изключително опасен боец - 22 победи и само 2 загуби, като 13 от победите са му със събмишън, а и в момента е в серия от 4 поредни победи - всичките от тях постигнати за броени минути със събмишън.

Гергинов определено търси сериозно предизвикателство, изправяйки се срещу подобен опонент при първото си участие в чужбина - нещо, което малцина бойци биха се престрашили да направят. В професионалната си кариера състезателят на клуб "Real Pain" има 6 двубоя, от които 5 победи.

"Предстоящият ми опонент е комплексен състезател, 5-ти в ранглистата на Русия в тази категория, но както всеки атлет и той има слаби страни. Мисля че с правилната подготовка успехът ще е за мен."

Пожелаваме успех на Цветелин, който твърдо ще търси развитие на международния ринг.

"Съсредоточен съм в момента към тази среща , но мисля да търся реализация в чужбина."
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес