Зареждане

Шок, сълзи и сополи: Стрикланд преби Адесаня и е новият шампион на UFC

Шок, сълзи и сополи: Стрикланд преби Адесаня и е новият шампион на UFC
Публикувано на: Септември 10, 2023 в 07:46 ч
Шон Стрикланд записа шокиращо представяне на UFC 293 на живо по ESPN+ от Qudos Bank Arena в Сидни, Австралия, като победи Израел Адесаня, за да спечели титлата на UFC в средна категория.

В началото Адесаня контролираше ситуацията с добра работа с крака и движение в клетката. Стрикланд обаче го изпревари и вкара масивен десен прав, който зашемети шампиона към края на първата част. Адесаня падна на пода и Стрикланд се впусна да го убива с порой от удари, но "The Last Stylebender" успя да оцелее.

Адесаня сякаш се възстанови във втория рунд и държеше Стрикланд на разстояние с повече движение и селективни удари. Стрикланд излезе от гарда си в третия рунд, за да подложи Адесаня на голямо изпитание и да си върне ценната инерция. В четвъртия рунд Стрикланд продължи да атакува с добри силови удари и прави, които притиснаха Адесаня към клетката. Австралиецът не можеше да постигне кой знае какво, тъй като постоянно се връщаше назад, за да не се доближи до напредващия Стрикланд.

В петия и последен рунд Стрикланд имаше още пет минути контрол. През цялото време той успяваше да държи Адесаня в защита, като го следеше покрай клетката. Стрикланд нанасяше удари, когато искаше, и намери място за още един десен прав, който накара шампиона да се стресне.

В крайна сметка Стрикланд се справи повече от достатъчно, за да постигне победа с единодушно решение и един от най-големите обрати в историята на UFC. Вижте пълния видеозапис на битката по-долу:Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес