Зареждане

Школата на Абдулманап Нурмагомедов покори ММА организациите

Школата на Абдулманап Нурмагомедов покори ММА организациите
Публикувано на: Ноември 22, 2022 в 00:00 ч
Мениджърът на екипа на Хабиб Нурмагомедов и мачмейкър на EagleFC Ризван Магомедов публикува нов пост в социалните мрежи, в който подчерта постиженията на школата на Абдулманап Нурмагомедов в ММА.

„Невероятното постижение на школата на името на Абдулманап Нурмагомедов в ММА: 

Шампион на UFC в лека категория.
Шампион на Bellator в лека категория.
Шампион на PFL в категория перо.
ACA шампион в категория перо.
EagleFC шампион в категория петел.

Шампионът на ONE FC в лека категория ще се появи скоро.“, написа Магомедов.

Легендарният треньор Абдулманап Нурмагомедов почина преди 2 години на 57-годишна възраст. Абдулманап напусна този свят заради проблеми със сърцето и COVID-19. През септември 2019 г. той беше определен от Руската книга на рекордите за най-успешния треньор по бойно самбо в страната.

Бащата на Хабиб започва спортната си кариера със свободна борба, която той, както много дагестански деца, практикува от малък. Докато служи в съветската армия, той започва да практикува джудо и самбо.

Първият му голям успех като треньор идва, когато брат му, Нурмагомед Нурмагомедов, печели Световното първенство по самбо за националния отбор на Украйна през 1992 година. Той обучава общо 18 световни шампиони през своята треньорска кариера.

Абдулманап вече не е сред живите, но неговите ученици не спират да се развиват и да покоряват световните ММА организации.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес