Зареждане

Сент-Пиер имал оферта за битка с Флойд Мейуедър

Сент-Пиер имал оферта за битка с Флойд Мейуедър
Публикувано на: Април 10, 2024 в 00:00 ч
Членът на Залата на славата на UFC Жорж Сент-Пиер разкри, че за кратко е обмислял предложение да се изправи срещу боксовата легенда Флойд Мейуедър-младши.

Смятан от мнозина за най-великия боец в историята на ММА, "Rush" защити титлата на UFC в полусредна категория девет пъти, преди да си вземе известно време почивка от спорта, а по-късно се завърна, за да вземе пояса в средна категория на UFC 217.

Сент-Пиер е един от малкото бивши бойци на UFC, които са останали верни на пенсионирането си, но по време на неотдавнашно интервю за Covers Sports 42-годишният бивш боец беше попитан дали някога е обмислял идеята да участва в някой от високопрофилните боксови мачове, станали толкова популярни сред неговите колеги.

"Да, такива неща са ми предлагани многократно", каза Сент-Пиер. "Дори Флойд Мейуедър. Има един промоутър, който искаше да организира - така, както той го описа, това е "справедлив компромис" между бокса и ММА срещу Флойд Мейуедър."

Бившите бойци на UFC имат смесени резултати на боксовия ринг през последните години, а списъкът с боксови победи на Джейк Пол включва известни имена като Бен Аскрен, Тайрон Уудли (два пъти), Андерсън Силва и Нейт Диас.


Сент-Пиер призна, че дори той е бил изкушен от идеята за мач с Мейуедър, но не е смятал да се изправи срещу боксовата легенда, без да може да използва поне ударите или хвърлянията си.

"Промоутърът каза: "Това е боксов двубой, но на осмоъгълен ринг". Аз казах: "Добре, но какви са правилата? Какъв е компромисът?"... "Ако не ми позволите да използвам краката си или да използвам свалянията си - не говоря за игра на земята, а само за хвърлянията ми - забравете. Защото това е капан, аз не съм толкова глупав."

"Rush" трябваше да се завърне към състезанията на UFC Fight Pass Invitational за граплинг мач през декември миналата година, но за съжаление контузии принудиха и него, и бившия му съперник Ник Диас да се откажат от този мач.

Членът на Залата на славата на UFC също така многократно е отхвърлял всякакви дискусии за потенциално завръщане в октагона, въпреки че наскоро Сент-Пиер предположи, че е бил готов да победи бившия шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов, преди последният също да се оттегли след UFC 254.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес