Зареждане

Само Дана Уайт ще спечели от битката между Чимаев и Диас

Само Дана Уайт ще спечели от битката между Чимаев и Диас
Публикувано на: Септември 9, 2022 в 02:00 ч
Остават броени дни до моментът, в който Нейт Диас ще излезе в октагона, за да премери сили с Хамзат Чимаев.

Двамата са главна битка на UFC 279, което ще се проведе в неделното утро в Лас Вегас. След миналогодишната битка срещу Леон Едуардс, Диас търсеше опонент. Но ръководството на лигата реагира пренебрежително на искането му.

И от началото на тази година той започна кампанията "Освободете Нейт Диас", тъй като не му беше дадена дата или опонент. Дъстин Порие и Гилбърт Бърнс бяха в списъка на онези, които искаха да се бият с Диас, но Дейна Уайт не даде зелена светлина.

Стигна се дотам, че през юли Нейт даде интервю на един от главните ММА журналисти в света, Ариел Хелуани, където отново разкритикува ръководството на лигата за бездействие и празни обещания. Това беше причината Нейт да се изпикае пред института на UFC във Вегас.

Уайт му даде битка с Чимаев, а това много прилича на отмъщение от страна на работодателя. По същия начин от UFC решиха да объркат картите и на самия Чимаев. В началото на годината той беше смятан за бъдещ шампион на UFC, който трябваше да направи буквално една стъпка, за да получи шампионска битка.

Но дори след победата над Гилбърт Бърнс, Дейна Уайт загуби интерес към чеченската перспектива. И вместо да поставят Чимаев първи на опашката за битка за титлата или да го изправят срещу Колби Ковингтън в претендентска среща, Хамзат беше игнориран.

На хартия това е погребение за Диас, но тази битка не дава нищо на Чимаев. Дори Хамзат да приключи Нейт в първия рунд и да не пропусне нито един удар, той няма да прогресира в класирането. "Borz" няма да напредне към титлата, а ако загуби, тогава ще забрави за шампионските си амбиции.

Следователно единственият победител от тази двойка е Дейна Уайт. Той успя да зарадва публиката, която определено е възхитена от такъв бой. Освен това този PPV турнир ще донесе много платени гледания, тоест пари в хазната на лигата.

Но от спортна гледна точка това е провал. Нейт Диас, той така или иначе ще си тръгне, а Хамзат Чимаев рискува да остане без нищо. Точно в такова положение се намира в момента Дарън Тил, който също беше лансиран в UFC, но сега е на прага на изхода в организацията.

Чимаев - Диас няма никакъв смисъл, освен финансова изгода за Дейна Уайт и UFC.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес