Зареждане

Съдиите ограбиха Едсън Барбоса в битката с Дан Иге

Съдиите ограбиха Едсън Барбоса в битката с Дан Иге
Публикувано на: Май 17, 2020 в 05:54 ч
Едсън Барбоса направи своя дебют в категория перо на UFC on ESPN 8, което се провежда във Флорида. Негов опонент беше Дан Иге и двамата си спретнаха здрава битка, която стигна до раздвоено решение. В първия рунд двамата започнаха да разменят тежки удари и бразилеца успя да свали Иге с мощен десен. Барбоса натисна сериозно със здрави удари на земята, но Иге оцеля и срещата се възобнови в стойка. Нова серия от силни удари и Барбоса отново наранява Дан Иге, който е разклатен. Много силно начало за бразилеца в този рунд.

Във втория рунд тежките удари отново изобилстваха и за двамата бойци. Барбоса вкара удари с колене, а Иге го нарани със силен десен. Барбоса с мощни ритници, а Иге отвръща със серия от удари. Двамата влизат в клинч, където Иге вкарва удар с лакът. Равностоен рунд, в който Едсън имаше леко предимство, след като Иге пренесе битката на земя, а Барбоса го засипа с удари.

В третия рунд бразилеца започна с удари в тялото, а Иге отвърна с джабове. Клинч, където Едсън вкарва колене. Барбоса с ляво кроше и ритник в тялото. Иге с десен и силен джаб. Мощен ритник от страна на бразилеца. Дан отбелязва събаряне, където вкарва силни удари на бразилеца. Битката завършва на земя, където Иге доминираше. Като цяло в срещата Барбоса имаше предимство, но не така го видяха съдиите.

В крайна сметка решението е раздвоено в полза на Дан Иге - (28-29, 29-28, 29-28). Това е 6-та поредна победа за Иге и втора поредна с раздвоено решение. Барбоса от своя страна навлиза в серия от 3 поредни загуби, като последните 2 са с раздвоено решение. Според Verdict, Барбоса е спечелил срещата, което си е чист грабеж от страна на съдийството.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес