Зареждане

Съдиите на UFC 281 показаха, че са брутални некадърници

Съдиите на UFC 281 показаха, че са брутални некадърници
Публикувано на: Ноември 14, 2022 в 00:00 ч
На почти всяка галавечер на UFC има едни хора, които изгряват благодарение на своята неадекватност.

Да, това са съдиите, които седят до клетката и отсъждат битките. В последните месеци видяхме брутални обири от съдиите, които даваха победите на бойци, които не заслужаваха да победят. На последната галавечер на UFC, която се проведе в Ню Йюрк, САЩ, съдиите пак се издъниха.

Този път решението им беше справедливо, но циркът около него беше просто смешен. Каролина Ковалкевич и Силвана Гомес Хуарес премериха сили в битка от категория сламка при жените. Каролина очевидно имаше предимство в битката и всички очакваха тя да спечели.

След края на битката двете жени застанаха в центъра и започнаха да чакат обявяването на решението. И тогава реферът Сол Д'Амато привлече цялото внимание към себе си, като направи истински цирк.

Брус Бъфър вече е беше готов да обяви решението. И тогава в октагона нахлу Д'Амато, който грабна бележките и започна трескаво да коригира резултатите си. Явно Сол първо беше отсъдил в полза на Силвана, но в последния момент размислил и отсъди в полза на Ковалкевич.

В крайна сметка Каролина спечели с единодушно решение. Картите на съдиите бяха показани, като другите двама съдии бяха отсъдили в полза на Каролина. Ако Сол не си беше променил решението, то това нямаше да е от значение, защото Каролина пак щеше да спечели, но с разделно решение.

Сол Д'Амато е същият съдия, който някои бойци вече предложиха да изгонят от UFC. Сол постоянно попада в скандални истории с неадекватните си отсъждания. След такъв фарс е трудно човек да се изненада от нещо.

Циркът с Д'Амато за пореден път показа, че неадекватни съдии съсипват кариерите на много бойци. Явно тези тримата стоят до клетката, за да си вземат заплатата, а не да отсъдят това, което реално се случва в дадена битка.

Вие как ще коментирате изцепката на съдията ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес