Зареждане

Руси Минев с победа в Загреб: Няма невъзнаграден труд

Руси Минев с победа в Загреб: Няма невъзнаграден труд
Публикувано на: Юли 13, 2021 в 11:22 ч
Българският ММА боец Руси Минев записа убедителна победа през изминалия уикенд в турнира Fight Nation Championship: Armageddon 2, който се проведе в Загреб, Хърватска.

В двубоя си Минев победи Падерно Пиесанто от Италия със съдийско решение.

"Мачът мина много добре с пълна доминация от моя страна. Противникът ми беше шампион по бойно самбо на Италия, има и медали от турнир по граплинг и кикбокс. Опонентът ми беше доста издръжлив," сподели Минев за MMA.BG

FNC: Armageddon 2 представлява турнир от осем обещаващи бойци, който се провежда на елиминационна схема. Победителите от четвъртфиналите, сред които и е българският боен атлет, продължават към полуфиналите, които ще се проведат след по-малко от 2 месеца.


Минев е шесткратен шампион на българия по ММА, трети на световното в Бахрейн и трети на Европейското в Рим. Той от дълго време очакваше с нетърпение шанс да дебютира на професионалния ринг и сега FNC се явява страхотна възможност за него.

"FNC организираха първо издание, но не успях - всички места в категориите бяха заети, а бях готов да играя на 70 кг или 77 кг. За записване във второто издание ми помогнаха от сръбския клуб "Ахилей".

Организацията на събитието беше много добра. Всичко се случи много професионално и се радвам, че така добре се развиха нещата.

FNC организират турнира за бойци, които нямат много профи срещи, за да могат да ги развиват като атлети при тях и не само победителят от турнира, а и най-атрактивнте участници в него, могат да получат предложение за договор с тях или с KSW.

"Имам достатъчно опит в бойните спортове и платформата на FNC е много добро стъпало за целите, които искам да постигна."


Руси Минев е едно от прогресиращите имена в българския ММА, чиито фокус е кариера в големите европейски организации.

С професионален подход и сериозен екип зад гърба си, можем да очакваме големи постижения от младия старозагорец.

"Подготвям се под ръководството на Марио Кирилов (СК Армеец) и Владислав Кънчев (Тайгър Спорт). Много съм благодарен на моите приятели и близки, както и на спонсорите, които ме подкрепят - Гатера, 4+ нутришън и на всички, които бяха до мен в битката."

Пътят от аматьорския ММА към професионалния не е лек, особено когато се целиш в големи организации в чужбина, където съревнованието е срещу бойци от цяла Европа.


Това обаче не плаши Руси, който чака с нетърпение именно това предизвикателство.

"Чаках повече от година за това да се бия при професионалистите. Но заради пандемията и цялата обстановка нямаше много възможности за изяви някъде. Сега нищо не ме притеснява.

Който иска да се развива - трябва да го прави с желание и да се чувства добре, от това че го прави. Аз се чувствам много добре, тренирам всеки ден, радвам се че имам възможност да се подготвям толкова добре.

Всичко, което го правя, го правя с удоволствие и смятам, че това е най-важното. Само така имаме нужния фокус върху нещата. Няма невъзнаграден труд. Малко по малко успехите идват сами."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес