Зареждане

Руси Минев с брутална доминираща победа в FNC 10

Руси Минев с брутална доминираща победа в FNC 10
Публикувано на: Март 4, 2023 в 21:45 ч
Руси Минев се изправи в поредната си професионална ММА битка срещу унгареца Гергели Сентпали. Двамата влязоха в клетката на ММА турнира FNC 10 в Босна и Херцаговина в двубой от леката категория.

Българинът започна много активно срещата, заставайки в центъра и започвайки с удари с ръце и лоукикове, намирайки отговор на всеки опит за атака на опонента му. По време на размените Руси успя да неутрализира два опита за тейкдаун на унгареца, като в средата на рунда дори взе гърба и направи страхотен слам. Той държеше контрола през цялото време, като успя да притисне опонента си към клетката, диктувайки темпото на играта.


Въпреки че Сентпали има повече опит в профи ММА-а, Руси му изнесе урок, нанасяйки удари с колене и страхотен спининг удар с лакет - не един, а цели два, след което последва ново размятане на Сенпали по тепиха със суплеси и граунд енд паунд до края на рунда.

Вторият рунд започна сходно на първия. Руси хвана центъра и бе по-активният и агресивен боец. Още в първата минута той успя да отбележи тейкдаун и да контролира отново играта. След втори рунд прекаран на земята, Руси успя да вземе няколко доминиращи позиции, но не успя да заключи опонента си. Сентпали пък бе лишен от всякаква възможност да атакува.


Въпреки, че нямаше много успешни атаки, опонентът на Руси показа издръжливост и в третия рунд не изглеждаше изморен след целия натиск, през който премина през първите два. След кратка размяна унгарецът се оказа с аркада, отнасяйки още удари и събаряния. Към края на рунда обаче Сентпали разбра, че опитите му за събаряния нямат шанс срещу защитата на Руси и отново се притиснат на земята от българина.

В крайна сметка след три изиграни рунда и пълна доминация от страна на българина, съдийското решение бе в полза на Руси Минев.

"Тепърва започвам да показвам на какво съм способен," сподели Руси след битката.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес