Зареждане

Роуз Намаюнас надигра Аманда Рибас

Роуз Намаюнас надигра Аманда Рибас
Публикувано на: Март 24, 2024 в 07:03 ч
Роуз Намаюнас записа първа победа в категория муха на UFC.

Бившата шампионка в категория сламка се изправи срещу Аманда Рибас. Двете оглавиха събитието UFC Vegas 89, което се проведе в Лас Вегас. Битката между двете не беше чак толкова интересна и експлозивна. Двете прекараха всички предвидени 5 рунда, след които американката заслужено спечели с единодушно решение - (49–46, 49–46, 48–47).

В първия рунд двете започнаха да си разменят лоу кикове и удари. Аманда събори Роуз на земята, но не успя да я задържи. Намаюнас се изправи, но не след дълго бразилката се отличи с ново събаряне. Роуз обърна нещата в своя полза и зае доминантна позиция. Роуз вкарваше граунд енд паунд и завърши рунда върху своята съперничка.

Във втория рунд Аманда заложи на ритници, а Роуз на джабове. Двете разменяха удари, но по-добрите бяха за американката. Двете отново се озоваха на земята и Роуз пак зае доминатна позиция. Тя завърши и този рунд върху бразилката, като така си гарантира спечелването и на този рунд.

В третия рунд Аманда се представи доста добре и дори свали Намаюнас с хай кик. Това по скоро не беше нокдаун, а загуба на баланс от Намаюнас. Роуз имаше по-добрите удари в стойка, но Аманда пренесе битката на земята и вкарваше удари. В края на рунда Рибас взе гърба на бившата шампионка, но времето изтече. Това беше най-добрият рунд за бразилката в цялата битка.

В четвъртия рунд двете размениха удари и лоу кикове, след което срещата се пренесе на земята. Роуз зае доминатна позиция и завърши и този рунд върху бразилката. Така след 4 рунда Намаюнас водеше с 3-1. На Рибас и трябваше приключване, за да спечели и това й беше казано от хората в нейния ъгъл. 

Последния рунд се проведе изцяло в стойка. И двете размениха по няколко попадения и лоу кикове, но нямаше нищо интересно. Така битката стигна до решение, което беше в полза на Намаюнас - 
(49–46, 49–46, 48–47). Това е първа победа за Намаюнас в категория муха и с нея тя спря серия от 2 загуби.

Рибас от своя страна пак се връща към загубите и реди загуба след победа в последните си 8 битки за UFC.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес