Зареждане

Robert Whittaker говори за борбата си с депресията

Robert Whittaker говори за борбата си с депресията
Публикувано на: Август 30, 2019 в 12:00 ч
Качил: DoloR
Безспорният шампион в средна категория Robert Whittaker все още не е защитавал титлата си. Той победи Yoel Romero през 2017 година и спечели временната титла, а след това беше повишен в безспорен шампион, след като Georges St-Pierre оваканти пояса.

През юни миналата година Robert трябваше да брани титлата срещу Romero, но кубинеца се провали на кантара и битката им не беше за колана. Шампиона успя да победи, но официално все още не е защитавал титлата. Whittaker трябваше да се бие в началото на годината с Kelvin Gastelum, но в последния момент се оттегли, за да оперира херния.

Сега вече всичко е наред с шампиона и той най-накрая ще брани златото срещу временният шампион Israel Adesanya на UFC 243 през октомври в Мелбърн. Whittaker обича битките и това, което се случи с него в началото на годината го депресирало и той трябвало да се бори с депресията:


Депресията е нещо реално и няма значение кой си или какъв си. Може да се депресираш и да се чувстваш така, сякаш падаш в ямата на отчаянието. Беше доста трудно. Тренировъчния лагер беше труден за мен преди битката през февруари. Идвах от контузия и доста изоставах. Виждах как моите партьори в залата са по-добри от мен и ми беше трудно да намеря мотивация. 

По това време ми беше безразлично и не исках да правя нищо. Успях да се справя с това и сега съм на върха на света. Това, което ми помогна бяха хората около мен. Всички мои близки хора ме подкрепиха. Намерих подкрепа от моя отбор, както и от партньорите в залата и всички се интересуваха от мен. За мен беше важно да знам това и можех да говоря с тях. 

Стигнах до момент, в който си казах, че трябва да го направя или да умра. Беше трудно, защото по това време исках само да спя и да не излизам навън. Нямах мотивация за нищо и бях изморен от всичко. Сега всичко е наред и ще вляза в клетката, а целта ми е битката да свърши бързо. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес