Зареждане

Робърт Уитакър: Знам, че мога да победя Хамзат Чимаев

Робърт Уитакър: Знам, че мога да победя Хамзат Чимаев
Публикувано на: Август 9, 2024 в 02:00 ч
Бившият носител на титлата на UFC в средна категория (до 84 кг), австралиецът Робърт Уитакър, обясни защо отново реши да се бие с непобедения чеченски боец Хамзат Чимаев. Двамата трябваше да се бият през юни тази година в Рияд, Саудитска Арабия.

За съжаление битката пропадна, след като "Borz" се разболя и влезе в болница. Уитакър остана на събитието и успя да нокаутира Икрам Алискеров. От UFC решиха да му дадат нов шанс срещу чеченеца. Двамата ще се срещнат на UFC 308, което ще се проведе в края на октомври в Абу Даби.

Уитакър очаква шанс за титлата при победа над Чимаев. Робърт признава, че всяка битка е риск, но не мисли за загубата в Абу Даби:

„Битката с Чимаев ще бъде трудна. Явно е популярен, особено в Абу Даби. UFC иска да направи всичко възможно Чимаев да се бие за титлата и да стане основен претендент за пояса. Но аз обичам да провалям плановете им, затова се съгласих на тази битка. Знаете ли, че аз поисках да организират тази битка ? 

Веднага след Саудитска Арабия турнирът в Абу Даби привлече вниманието ми, тъй като пасва идеално на времето ми.
В главата ми се появи мисъл: „Хамзат отново ще бъде мой противник, просто трябва да влезе в октагона.“ Очаквам с нетърпение някои тежки битки. Знам, че ако спечеля битката с Хамзат, нищо няма да ме спре да си върна колана. 

Без значение колко опасен е Чимаев, не мисля за загуба. Всяка битка е риск. Съгласявам се на битката, само защото съм уверен в победата си. И двубоят с Чимаев не е изключение.“, каза Уитакър. 

Кой ще спечели в тази битка ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес