Зареждане

Rafael Lovato детронира Gegard Mousasi в Лондон

Rafael Lovato детронира Gegard Mousasi в Лондон
Публикувано на: Юни 23, 2019 в 02:05 ч
Gegard Mousasi (45-7-2) заложи титлата си в средна категория срещу Rafael Lovato (10-0) в главната битка на Bellator 223, което се проведе в Лондон. Битката между двамата беше равностойна, но играта на земя от страна на Lovato си каза думата и той успя да спечели битката със съдийско решение (47-47, 48-47, 48-47) и по този начин остана непобеден в клетката и отне титлата в средна категория от Mousasi.


Първи рунд: Lovato започва срещата с ритник и десен джаб, а след тях вкарва и ритник в тялото на Mousasi, който започва търпеливо и изчаква своя опонент. Тълпата подкрепя шампиона, но Lovato не се трогва и вкарва ритник в главата. Mousasi се събужда и вкарва десен, а Lovato скъсява дистанцията и двамата влизат в клинч. Mousasi успява да се освободи, но Lovato го сваля на земята. В последната минута на рунда Lovato доминира на земя и опитва D’arce choke, но Gegard се защитава и рунда приключва.

Втори рунд: Lovato отново успява да свали Mousasi, който успява да се издърпа и да застане с гръб към мрежата. Двамата прекарват в това положение минута и 36 секунди и Gegard успява да се изправи. Lovato опитва ритник в главата, а след него и събаряне. Двамата влизат в клинч и Lovato опитва да събори Mousasi, но не успява. Lovato вкарва колена в тялото, а Mousasi го рита в краката. Двамата се разделят и Mousasi вкарва джабове и дясно кроше. Lovato му връща с удар в тялото. Доста равностоен рунд, който според коментаторът John McCarthy отива за Lovato.

Tрети рунд: Mousasi започва рунда с удари и ритници. Lovato опитва ново събаряне, но Mousasi се защитава и двамата влизат в клинч, където Lovato взиама гърба на шампиона. Lovato вкарва колена и опитва да пренесе играта на земя, а Gegard държи мрежата и получава предупреждение от рефера. Lovato постига своето и събаря Mousasi, а след това му вкарва здрави удари с лакти. Lovato доминира на земя и търси начин за събмишън, но Mousasi се защитава добре и вкарва силен удар в лявото око на Lovato, от което започва да тече кръв. Mousasi става и вкарва здрави удари в главата на Lovato. Mousasi притиска Lovato към мрежата и го засипва с безмилостни удари.

Четвърти рунд: Mousasi отново започва агресивно този рунд и вкарва леви и десни на Lovato. Oкото на Lovato е подуто и синьо и явно той вижда трудно с него. Lovato се движи, за да избегне ударите, но Mousasi го преследва с ритници. Mousasi  натиска с удари и кръв започва се стича по лицето на Lovato, който приканва Mousasi да се бият на земята, но шампиона отказва и рефера нарежда на Lovato да се изправи. Mousasi закрива рунда със силен десен, а лявата част от лицето на Lovato е окървавена.

Пети рунд: Lovato настоятелно търси събаряне и успява да свали Mousasi на земята, а шампиона веднага се издърпва към мрежата. Lovato доминира на земя и търси начини да събмитне Mousasi, но шампиона показва добра защита. Двамата прекарват рунда на земя, където всичко по-интересно се случва за Lovato, който вкарва чукове в главата на Mousasi, а той е в глуха защита. Край на рунда и победа за Lovato с решение - (47-47, 48-47, 48-47).

С тази победа Rafael Lovato остава непобеден в ММА с рекорд 10-0 и стана световен шампион в средна категория. Gegard Mousasi от своя страна губи за първи път от 4 години и това е първа загуба за него в Bеllator и край на серия от 8 поредни победи. Битката беше доста oспорвана и най-вероятно ще гледаме незабавен реванш.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес