Зареждане

Пьотр Ян нокаутира Хосе Алдо в последния рунд

Пьотр Ян нокаутира Хосе Алдо в последния рунд
Публикувано на: Юли 12, 2020 в 06:53 ч
Пьотр Ян стана втори шампион на UFC от Русия, след като победи Хосе Алдо на UFC 251 в Абу Даби. Двамата се биха за вакантната титла в категория петел. Алдо се надяваше да стане шампион в още една категория, но Ян се оказа прекалено висока летва за легендарния бразилец. В тази среща Алдо се върна към ритниците си и вкара доста такива на Ян. Първите три рунда бяха доста оспорвани и трудни за отсъждане. Двамата размениха доста тежки удари в тях.

В последните два рунда Алдо започна да забавя и изглеждаше изморен. Това даде шанс на Ян да изгрее и той се възползва. Пьотр натисна сериозно в 4-тия рунд и разби носа на бразилеца. Той успя да го нарани, но Алдо оцеля. В петия рунд натискът на Ян беше още по-голям. Той прати Алдо на земята, където зае доминантна позиция и засипа своя съперник с удари. Рефера в срещата даде прекалено много шансове на Алдо да реагира, но той просто се защитаваше и поемаше тежките удари на Ян.

"No Mercy" не показа милост към Хосе и продължи да го удря на земята, докато рефера се намеси и спря битката в последните 2 минути на последния рунд. Така с тази победа Пьотр Ян е безспорният шампион в категория петел. Той увеличава серията си на 10 поредни победи. Хосе Алдо от своя страна навлиза в серия от 3 поредни загуби и губи 5 от последните си 7 битки. Това почти сигурно беше последен шанс за титла в легендарната кариера на Алдо.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес