Зареждане

Пьотр Ян бил контузен в битката срещу Мераб Двалишвили

Пьотр Ян бил контузен в битката срещу Мераб Двалишвили
Публикувано на: Март 16, 2023 в 00:00 ч
Загубата на Пьотр Ян от Мераб Двалишвили на UFC Fight Night 221 беше една от най-унизителните в кариерата на руснака. Пьотр беше тотално прегазен от Двалившили, който не му остави никакви шансове. След 25 минути всички съдии дадоха унищожителна оценка от 50-45 в полза на грузинския боец.

Ян наистина изглеждаше различно. Боецът, който беше наречен най-добрият страйкър в UFC, тотално загуби в стойката от борец. Движението на Пьотр  беше особено разочароващо и се виждаше, че му липсва скорост. Веднага след поражението Ян се оплака от контузия в крака, която му попречила да се движи и да атакува.

"Чувствах, че физиотерапията е необходима. Не можех да мисля за отмяна на двубоя, защото вече бях на терен. Мисля, че беше ясно, че не мога да мръдна или да ударя. Знам, че мога по-добре. 

Трябва да рестартираме и да направим корекции. Благодаря на всички за вниманието и разбирането.", написа Ян в социалните мрежи.

Някой може да си помисли, че Ян си търси оправдания, но Никита Крилов също потвърди информацията за контузията на бившия шампион в категория петел.

„Имахме обща тренировъчна зала с Пьотр и се оказа, че постоянно идваме да тренираме по едно и също време. 

Видях, че има проблеми с крака - разтягаха го и след два лоу кика от Мераб, той имаше спазъм. Това отчасти изигра роля в движенията му.”, цитираха Крилов от Fight Time.

Контузията не оправдава Ян, а само за пореден път потвърждава непрофесионалния му подход към собствената му кариера. Руснакът претърпя трета поредна загуба и може за дълго време, ако не и завинаги, да се сбогува с шампионските амбиции.

Ян вече се прибра в Русия, за да се отдаде на почивка. Ето видео от кацането му на летището в Русия:





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес