Зареждане

Проверяват Хасбула за екстремизъм! Може да лежи до 6 години в затвора

Проверяват Хасбула за екстремизъм! Може да лежи до 6 години в затвора
Публикувано на: Ноември 3, 2023 в 02:00 ч
Главната прокуратура на Руската федерация ще провери блогъра Хасбик ( Хасбула Магомедов ) по екстремисткия член 282 от Наказателния кодекс на Руската федерация за антисемитизъм и призиви към безредици в Дагестан. Това съобщи телеграм каналът Mash. Причина за тази проверка са две публикации в канала на блогъра в Telegram.  

Хасбула се обявява против еврейските бежанци и призовава да не им се дават апартаменти под наем, да не се возят в коли и да не се обслужват по заведения. Хасбула критикува администрацията на хотел "Фламинго" в Хасавюрт. Според Хасбик стаите там са пълни с евреи и ако не бъдат изгонени всички, то тогава хотелът ще се превърне в пепел.

Наскоро в Дагестан млади мъже щурмуваха летище, за да нападнат пътниците на полет, който пристигнал от Израел. Това доведе до сблъсъци с полицията и над 20 ранени. Въпреки факта, че в следващите публикации Хасбула осъди протестиращите, будни негови последователи пуснаха сигнали срещу него до Генералната прокуратура на Руската федерация. 

Те искат образуване на наказателно дело за насаждане на омраза и екстремизъм. Руският адвокат Александър Дегтерев споделя, че блогърът може да получи до шест години затвор. Предстои да видим как ще се развият нещата около Магомедов. Хасбула подписа 5-годишен договор с UFC и ходи на галавечерите им в Абу Даби.

UFC продават екипировка с марката на Хасбула и го включиха към играта им.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес