Зареждане

Прохазка поставя под въпрос способностите на Перейра: Той не е майстор на бойните изкуства

Прохазка поставя под въпрос способностите на Перейра: Той не е майстор на бойните изкуства
Публикувано на: Октомври 18, 2023 в 00:00 ч
Бившият безспорен шампион в лека тежка категория Иржи Прохазка похвали ударните умения и способностите на бившия носител на титлата в средна категория Алекс Перейра преди предстоящия им двубой за вакантната титла на UFC 295 през ноември, но е повече от несигурен дали бразилецът всъщност е добър майстор на бойните изкуства.

Прохазка, настоящ номер едно в ранглистата на претендентите в лека тежка категория, трябва да направи първата си разходка в октагона от май миналата година следващия месец, когато се завръща в главното събитие на UFC 295 в "Медисън Скуеър Гардън". 

Като се изправи срещу бившия шампион в средна категория Перейра, роденият в Чехия Прохазка ще се опита да стане двукратен носител на титлата в полутежка категория, след като през лятото на миналата година в Сингапур постигна златен успех с победа в петия рунд над тренировъчния партньор и близък приятел на Перейра - Глоувър Тейшейра .

Иржи Прохазка поставя под въпрос способностите на Алекс Перейра като майстор на бойните изкуства

Споделяйки мнението си за стилистичния мач с Перейра следващия месец в Ню Йорк, Прохазка заяви, че макар първият да може да нанася удари на най-добрите, като майстор на бойните изкуства той не е особено "добър".

"За мен това е красива история и голямо предизвикателство", каза Иржи Прохазка. "Трябва да кажа, че Алекс Перейра, не е добър майстор на бойните изкуства, като на земята, на борбата, но едно нещо, което може да прави и знае какво да прави, е ударът му. За мен ще бъдеудоволствие да се състезавам с него в стойка."


"Той е добър в стойката, но не е добър в борбата и всички други аспекти", обясни Иржи Прохазка. "Той е твърде много съсредоточен върху ударите. В това е много добър, но в другите неща, в другите стилове, също не е добър. Аз не съм твърде добър борец, за да кажа това, но мисля, че съм по-добър от него. Няма значение. Това е моето мнение, моята позиция."

Кой ще победи на UFC 295: Иржи Порхазка или Алекс Перейра?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес