Зареждане

Приятел на Анкалаев усложнил контузията на Иржи Прохазка

Приятел на Анкалаев усложнил контузията на Иржи Прохазка
Публикувано на: Декември 22, 2022 в 00:00 ч
Изминаха близо 2 седмици от събитието UFC 282, което се проведе в Лас Вегас.

Събитието беше заобиколено от драматични моменти. Първоначално Иржи Прохазка трябваше да брани титлата си в полутежка категория. "Denisa" щеше да направи реванш с Гловър Тейшейра в главната битка. За съжаление Иржи се оттегли заради контузия в рамото.

Започна да се говори, че никога не е имало толкова тежка контузия в рамото на боец от UFC. Всички искаха да разберат какво точно е станало, но информация нямаше. В крайна сметка Прохазка оваканти титлата, а за нея се биха Ян Блахович и Магомед Анкалаев.

Битката им стигна до съдиите, които отсъдиха равенство и титлата остана вакантна. Наскоро Прохазка мина през успешна операция и сега се възстановява. Той очаква да се завърне през лятото на 2023 година. Ето как точно е станала контузията:

„Беше нормален спаринг. Никой не е направил нищо забранено. Аз просто направих грешка, като позволих на момчето да ми вземе гърба. 

Той ме хвърли назад и аз се приземих точно на рамото си. Това доведе до изкълчване. Един руснак от момчетата на Анкалаев го оправи. 

По-късно отидохме в болницата. Отново, никой не е направил нищо лошо, това е чисто моя вина. В този момент загубих концентрация, така че вината е само в мен.

След нараняването си помислих, че трябва да изляза да се бия, защото бях сигурен, че мога да се справя с тази контузия. Мога да завърша битката в първи или втори рунд. 

Нямаше да оставам в клетката повече от необходимото. Но в крайна сметка реших да остана професионалист и да не рискувам здравето си.”, сподели Иржи пред Ариел Хелуани.

Тежката контузия на Прохазка е дошла след това наместване на рамото. Явно приятелят на Аклалаев е свършил нескопосана работа, но чест му прави на Прохазка, че не търси виновни. В крайна сметка явно руснакът е искал просто да помогне.

Да се надяваме, че Прохазка ще се оправи и ще се завърне по-бързо от очакваното.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес