Зареждане

Празник! Ислам Махачев върна титлата в Дагестан

Празник! Ислам Махачев върна титлата в Дагестан
Публикувано на: Октомври 27, 2022 в 00:00 ч
Празник и танци на макс има в Дагестан, след като Ислам Махачев се прибра в родината си.

Събитието UFC 280 вече е в история! Ислам успя да победи Чарлз Оливейра и спечели вакантната титла в лека категория. Златото се върна в Русия. Махачев нямаше време да се изфука пред камерите, тъй като научи името на следващия съперник.

Махачев предизвика Александър Волкановски, когото смята за „нисък“. Алекс веднага прие предизвикателството, съгласи се да се бие. Сега дагестанеца има време да си почине малко и след това отново да започне изтощителни тренировки.

Шампионският пояс на UFC е резултат от невероятната работа, която Махачев свърши преди двубоя. Той е трениран под строгото ръководство на легендарния Хабиб Нурмагомедов, който определено има огромен принос за победата.

Самият шампион сподели, че през цялата 2022 г. "Орелът" не му е давал да се отпусне, принуждавайки го да прекарва дни и нощи във фитнеса. Ето защо, веднага след спечелването на титлата, Ислaм помоли Хабиб - "да не се меси в живота му в продължение на две седмици".

На 26 октомври новият шампион се завърна в родината си. В Махачкала го очакваше голям прием. Тълпи от приятели, фенове и журналисти буквално изпълниха целия район край летището. Отстрани изглеждаше така, сякаш звезда от световна класа е пристигнала в Русия!

Тълпата буквално не пускаше Махачев. Всеки се опита да се докосне до него, да почувства неговото величие. За един скромен спортист такъв прием беше истинска изненада. Махачев се опита да обърне внимание на всички, снимаше се с публиката с удоволствие, отговаряше на въпроси и не отказваше да общува.

Махачев измина фантастичен път до титлата. Сега той има възможност да си поеме въздух. Но Нурмагомедов просто няма да позволи на своя подопечен да остане дълго без тренировка. Съвсем скоро Ислам очаква сериозното изпитание, което е битката с Волкановски!

Ето видео от прибирането на Махачев в Дагестан:








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес