Зареждане

Порие готов да се бие срещу Бърнс в UFC 288

Порие готов да се бие срещу Бърнс в UFC 288
Публикувано на: Април 19, 2023 в 06:17 ч
Дъстин Порие заяви, че е готов за двубой в UFC 288 с Гилбърт Бърнс, ако финансовата изгода е достатъчно голяма, за да привлече вниманието му.

Съобщението на Порие беше в отговор на Бърнс, който първоначално предизвика „The Diamond“. Бърнс също размени закани и с Белал Мохамед и на теория двамата са се съгласили да участват в основното събитие UFC 288.

Първоначално подглавното събитие на галавечерта беше планирано да бъде Чарлз Оливейра срещу Бенейл Дариуш, но двубоят беше отложен поради контузия в лагера на „Do Bronx“.

Бърнс обаче, и вероятно правилно, приема, че Дъстин Поарие, дори и при 77 кг, е по-голямата битка. Отговорът на Порие показа, че той има желание, дори и да не е в оптималната си форма за момента.

„Уважавам Гилбърт, мога да вляза в 77 кг без проблем, не съм в бойна форма, но парите имат значение.“


Дъстин Порие все още не се е състезавал тази година, след като за последно победи Майкъл Чандлър през ноември 2022 г. Непобеден извън битките за титлата от 2016 г. насам, Порие повиши статута си в спорта с последователни победи над мегазвездата на ММА Конър Макгрегър. Това поставя Порие в позиция да може да играе в главното събитие срещу почти всеки, да не говорим за подглавно събитие.

За Гилбърт Бърнс загубата от Хамзат Чимаев може да се разглежда като частична победа за бразилеца. Да накара непобедения чеченец да изглежда човек, беше сериозна задача сама по себе си. След доминирането над Нийл Магни и изпращането в пенсия на Хорхе Масвидал, тази битка може да бъде по-голяма от всякога.

UFC 288 изглежда като реалистично място за бойците в полусредна категория. Дейна Уайт заяви, че картата се нуждае от ново подглавно събитие и е трудно да се видят по-големи имена от Бърнс и Порие.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес