Зареждане

Погребват бащата на Хабиб в родното му село

Погребват бащата на Хабиб в родното му село
Публикувано на: Юли 4, 2020 в 00:00 ч
Местните лидери на Дагестан споделят, че бащата на Хабиб Нурмагомедов, Абдулманап ще бъде погребан в неговото родно село Кироваул. Вчера следобед Абдулманап напусна този свят на 57-годишна възраст след дълга борба за своя живот. В началото на април Абдулманап се зарази с коронавирус, което доведе до нови проблеми със сърцето.

Той мина успешна сърдечна операция, но в последните дни получил два инсулта и това вече било фатално. Иляз Хазиев, който е един от лидерите в Дагестан споделя, че хората вече се събират за погребението, което според ислямските традиции е хубаво да се извърши възможно най-бързо. Ето какво каза Хазиев:


Вчера братята отидоха до летището и ще докарат тялото. Той ще бъде погребан веднага, след като го докарат в неговото родно село Кироваул. Роднините вече пристигнаха и се събират. Разбира се ще идват още много хора. 

Главите на района пристигнаха и казаха, че не е хубаво да се образува голяма тълпа. Разбраха се с братята Нурмагомедови да не е голямо погребението, защото много от роднините им бяха с коронавирус. Ще има само 10 човека, които ще са много близки.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес