Зареждане

Пътешествието на Жанг до титлата в UFC

Пътешествието на Жанг до титлата в UFC
Публикувано на: Март 21, 2020 в 05:00 ч
30-годишната китайка Вейли Жанг успя да стане първия шампион в историята на UFC, който е роден в Китай. Една година и няколко дни й трябваха, за да си спечели шанс за златото и тя се възползва по най-добрия начин. Жанг успя да спечели първите си 3 битки в UFC и получи битка с Джесика Андраде в Китай, където спечели с нокаут за 42 секунди и седна на трона в категория сламка при жените.

В началото на месеца Вейли записа и първа защита на своя пояс, след като победи Йоана Иеджейчик с раздвоено решение в една от най-добрите битки в историята на женския ММА. Две седмици след защитата на титлата от UFC решиха да посветят видео на своята шампионка, в което показват нейния път към златото. Ето какво казва тя във видеото, както и самото видео:


Китай има над 5000 години култура. Имаме култура при дрехите, кунг фу, храната, архитектурата и всичко останало. ММА е в своя начален стадий. Моята цел е да интегрирам китайските бойни изкуства в ММА. Много хора смятат, че хората от Азия са слаби и не може да се мерят с тези, които са родени силни.

 Говорят, че гените ни били такива, но аз никога не съм обръщала внимание на това. В моментът, в който направих дебют в ММА, вече се целих в UFC и знаех, че мога да го постигна. Дълго време чакахме за шампион от Китай и аз го направих. Беше прекалено бързо и неочаквано. Това е ново начало за ММА в Китай и Азия.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес