Зареждане

Пади Пимблет победи Джаред Гордън след балтия от съдиите

Пади Пимблет победи Джаред Гордън след балтия от съдиите
Публикувано на: Декември 11, 2022 в 06:45 ч
Пади Пимблет записа доста противоречива победа над Джаред Гордън.

Двамата се биха в лека категория в подглавната битка на събитието UFC 282, което се провежда в Лас Вегас. Битката беше доста оспорвана, а решението на съдиите си беше чист грабеж.

В първия рунд видяхме доста размени на удари. Пади пресираше, а Гордън не спря да му вкарва лявото си кроше. Няколко от левите крошета нараниха Пимблет. Пади държеше брадичката високо. Като цяло в този рунд Джаред вкара повече удари, а Пимблет го събори. Гордън завърши рунда върху Пимблет и вероятно взе този рунд.

Във втория рунд Джаред продължи да изглежда добре. Двамата пак влязоха в размени, а лявото кроше на Гордън намираше брадичката на Пимблет. Пади нямаше идея в играта си и двамата прекараха време в клинча, където Гордън печелеше контрол. Джаред се опъна на Пимблет, който беше фаворит преди битката.

И в този рунд Гордън има предимство в отбелязаните удари. Всичко щеше да се реши в последния рунд.

Гордън събори Пимблет, след което влязоха в клинч. Доста време Джаред държа Пади към мрежата и печелеше контрол. Да, той не му вкарваше удари, но контролираше битката. Никаква идея в играта на Пимблет в този последен рунд.

Коментаторите говориха, че рунда бил равностоен, но Джаред имаше очевидно предимство. Битката стигна до решение, което съвсем изненадващо беше единодушно в полза на Пимблет - (29–28, 29–28, 29–28). Пади твърдеше, че битката не била равностойна и я спечелил, но това едва ли е така.

Съдиите удариха голямо рамо на Пимблет, който навлезе в серия от 6 поредни победи. Гордън от своя страна пак се връща към загубите. От Verdict ММА пуснаха своя оценка на битката, според която Гордън трябваше да спечели убедително.

Поредно неадекватно съдийство, но пък Пимблет е смятан за новата златна кокошка на UFC. Няма как да не му дадат победата срещу боец като Гордън, който дори не е в топ 15 на лека категория. С такова представяне Пади няма да спечели много битки срещу бойците от топа.

Много ММА бойци изригнаха в социалните мрежи против решението на съдиите.






















Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес