Зареждане

Пади Пимбълт: Каквото и да стане аз съм губещият в битката с Фъргюсън

Пади Пимбълт: Каквото и да стане аз съм губещият в битката с Фъргюсън
Публикувано на: Ноември 15, 2023 в 00:00 ч
Пади Пимбълт (20-3 MMA, 4-0 UFC) се изправя срещу изпадащия Фъргюсън (25-9 MMA, 15-7 UFC) на 16 декември в T-Mobile Arena в Лас Вегас. Фъргюсън ще се опита да прекъсне серията си от шест загуби с битката срещу Пимбълт.

"Това е губеща ситуация за мен, защото когато го победя, хората ще кажат: "Тони така или иначе беше свършен. Той така или иначе трябваше да се оттегли. Но ако немислимото се случи и аз загубя, ще съм бил победен от приключилия Тони Фъргюсън", заяви Пимбълт пред ESPN.

"Така че това е един от тези моменти. Това е ситуация, в която губя, но в същото време, казвал съм ви го и преди и ще го кажа отново: Никога не отказвам бой. Каквато и битка да ми предложат, приемам я. И ми предложиха Тони Фъргюсън."

Но за Пимбълт бившият временен шампион в лека категория Фъргюсън е най-значимият му противник до момента.

"Това е голяма битка", казва Пимблет. "Най-голямата битка в живота ми, ще се бия с абсолютна легенда на този спорт. Той е един от петте най-добри състезатели в лека категория за всички времена. Той беше в серия от 12 победи. Той е брилянтен боец. Освен това е страхотна личност, така че нямам търпение да споделя октагона с такава легенда."

Пимбълт не отдава голямо значение на загубите на Фъргюсън. Въпреки че повечето от неуспехите на Фъргюсън са с финал, Пимбълт казва, че той все още показва проблясъци от най-добрата си форма.

"Той е много опасен", каза Пимблет. "Той може да довърши всеки. Дори в двубоите, които загуби в серията от шест загуби, той почти довърши Джъстин Гетджи във втория рунд, почти довърши Майкъл Чандлър в първия рунд. Той повали Боби Грийн в първия рунд. Така че не е така, сякаш във всички тези битки той е бил абсолютно доминиран."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес