Зареждане

От UFC института излязоха с проучване за атлетите

От UFC института излязоха с проучване за атлетите
Публикувано на: Юни 19, 2018 в 10:12 ч

От The Ultimate Fighting Championship Performance Institute излязоха с проучване относно екстремното отслабване. С нарастващия брой бойци, които не успяват да се вместят в категориите си през последните две години и опасностите, които крие отслабването, проучването даде интересни резултати.

Учените сочат, че е изключително важно да се подготви внимателно режима, по който ще отслабва всеки боец, за да не се налага рязко да сваля много килограми.

Постепенното отслабване ще позволи на състезателите да запазят силите си и да са в кондиция да тренират дори докато горят мазнини. Някои дори биха могли да отслабнат преди самия камп, за да могат да се хранят и подготвят по-адекватно, без да мислят за теглото.

Според проучването начинът, по който отслабват бойците към момента, им създава излишни трудности, като също вреди на хранителния им режим и на куп други процеси в тялото.

С всяко екстремно отслабване бойците си причиняват изключително сериозни щети на телата, като в следствие се оказва дори, че всяко следващо отслабване става все по-трудно заради килограмите, които се натрупват обратно веднага след като са били премахнати.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес