Зареждане

От отбора на Уейдман приветстват реванш с Бруно Силва

От отбора на Уейдман приветстват реванш с Бруно Силва
Публикувано на: Април 3, 2024 в 08:27 ч
Дългогодишният треньор на Крис Уейдман смята, че незабавният реванш с Бруно Силва е реалистичен вариант след противоречивия им двубой в Атлантик Сити.

Първата победа на Уейдман в UFC от близо четири години не мина без противоречия миналата събота. След два решителни рунда в полза на Уейдман, бившият носител на титлата в средна категория бръкна в окото на Силва в третия рунд, преди да завърши битката със граунд енд паунд.

Първоначално двубоят беше обявен за победа на Уейдман с TKO, но по-късно беше обявен за победа с техническо решение. Дни след UFC Atlantic City дебатите около двубоя Уейдман срещу Силва продължават.

Някои призоваха двубоят да бъде променен на "no contest" (непроведен) заради бърканията в окото. Ако зависеше от треньора на Уейдман, незабавен реванш със Силва щеше да бъде начинът да се продължи напред. 

Треньорът Рей Лонго реагира на спора между Крис Уейдман и Бруно Силва

По време на неотдавнашното си участие в подкаста The Anik & Florian треньорът Рей Лонго беше попитан дали реваншът със Силва е справедлив, като се имат предвид споровете около двубоя в UFC Атлантик Сити.

"Ако зависи от мен, направете реванш, на 100 процента", каза Лонго за мача между Уейдман и Силва. "Не мисля, че UFC ще го направи, но аз бих направил реванш. Искаш ли да направим реванш? Мисля, че този път победата ще е по-убедителна."

Не знам за какво говорят критиците."

Силва разкри в интервюто след двубоя, че възнамерява да обжалва загубата пред Атлетическата комисия на щата Ню Джърси.

Уейдман се извини след спора в UFC Атлантик Сити, въпреки че спечели първите два рунда на двубоя по доминиращ начин. Това беше вторият му двубой след ужасяващото счупване на крака срещу Юрая Хол на UFC 261.

Победата на Уейдман беше първата му след победата над Омари Ахмедов с единодушно решение през август 2020 г. Той претърпя загуба от Брад Таварес в двубоя си за завръщане в UFC 292 миналата година.

Уейдман изключи възможността да се пенсионира веднага след победата срещу Силва. Това би могло да създаде възможност за реванш, ако обжалването на Силва пред комисията е успешно.

Ако реваншът със Силва е на дневен ред, Лонго го приветства и смята, че Уейдман ще продължи там, където е спрял от първия им мач миналия уикенд.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес