Зареждане

Опа... Оливейра срещу Дариуш може да не излъчи претендент за титлата на Махачев?

Опа... Оливейра срещу Дариуш може да не излъчи претендент за титлата на Махачев?
Публикувано на: Юни 9, 2023 в 20:08 ч
Ръководството на UFC е уверило Бенеил Дариуш, че победата над Чарлз Оливейра на UFC 289 ще го превърне в претендент № 1, който ще се бие с Ислам Махачев. И въпреки че президентът на UFC Дана Уайт е съгласен, че в това има много смисъл, той спря да дава каквито и да било обещания преди битката във Ванкувър.

Дариуш е във впечатляваща серия от осем победи и ще се изправи срещу настоящия номер 1 в лека категория и бивш шампион. Изглежда, че битката е ясна за определяне на опонент на Ислам Махачев в Абу Даби през октомври тази година, но Уайт е много неангажиращ по отношение на ситуацията.

"Нямам представа", заяви Уайт на пресконференцията преди UFC 289, когато беше попитан за последиците от титлата на неговото основно събитие. "Ще видим как ще протече битката в събота. Но да, очевидно има много смисъл. Точно тук, точно сега, има много смисъл. Ще видим какво ще се случи."

За съжаление на Дариуш и Оливейра, на 29 юли в UFC 291 ще се проведе двубой за пояса на BMF между Джъстин Гейджи и Дъстин Поарие. Двамата са не само двама от най-вълнуващите бойци в организацията, но и огромни любимци на феновете. Победителят в тази битка определено може да спечели следващия шампионски двубой.

Особено ако Дариуш срещу Оливейра не успее да осигури нужното зрелище.


Това е простата истина за битките за титлата на UFC: не всичко е свързано с това кой я заслужава най-много. На продаваемите бойци не се налага да преминават през същата мелачка, през която може да премине един Бенил Дариуш. Абу Даби е важно място за UFC и те правят всичко възможно да организират големи битки за своите благодетели от Fight Island. След последния си двубой Ислам Махачев беше оставен да си почива, за да се гарантира, че ще бъде здрав за събитието през октомври.

Дариуш не изглеждаше твърде притеснен от не особено успокоителните думи на Уайт.

"Не, изобщо не съм притеснен", каза той. "Уверен съм в своите умения. Уверен съм в това, което ми е дал Бог. Знам колко добър е Чарлз. Това не е нещо, което виждам в него, което да е недостатък. Просто вярвам в себе си и в това, което Бог ми е дал."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес