Зареждане

ONE Championship срещу UFC в САЩ

ONE Championship срещу UFC в САЩ
Публикувано на: Септември 10, 2019 в 14:00 ч
Смесените бойни изкуства (ММА) от гаражни предизвикателства се превърнаха в бизнес за милиарди пред очите ни.

В Северна Америка пазарът на бойното шоу е доминиран от Ultimate Fighting Championship още от основаването на организацията през 1993-та. Мнозина са се опитвали да конкурират UFC, но всички са се проваляли. Дори президентът Donald Trump и милиардерът Mark Cuban си опитаха късмета през 2008-ма, когато преобразуваха компанията за облекла Afflicion в действаща ММА организация, която обаче не успя да надвие UFC за зрителския интерес и всичко се разпадна след като в третото състезание половината от бойците дадоха положителни допинг проби.

Но сега нова организация идва на пазара - такава, която предлага нещо съвсем различно от това, което феновете на UFC познават от години. Организация, която доминира азиатския ММА пазар и скоро ще проведе 100-тното си издание.

ONE Championship, най-голямата спортна организация на Азия, скоро ще се излъчва и в САЩ, след като подписаха договор с телевизионния гигант TNT Sports.
 

 
"Предлагаме тотално различен, на 180 градуса, продукт от това, което феновете в Северна Америка са свикнали да гледат в организации като UFC и Bellator," сподели президентът на ONE, Chatri Sityodong.

"Американският ММА е кървав спорт, организаторите са агресивни, има много спорове, негативна енергия. Това, което ONE Championship предлага са съвсем различни разбирания и ценности. Неща като уважение, чест и скромност.

Показваме най-доброто от човешката страна."

Несъмнено напоследък звездите на UFC понасят много негативна критика от медии и фенове. Conor McGregor се забърква в скандал след скандал, а същото важи и за друго лице на организацията - Jon Jones.

Но и други бивши UFC бойци хвърлят сянка върху имиджа на организацията като "War Machine", който излежава доживотна присъда за брутален побой над бившата си приятелка през 2014. Бившият боец на UFC в полутежката категория Thiago Silva също бе арестуван същата година, след като размаха оръжие срещу новото гадже на бившата му приятелка.

Нищо подобно обаче не може да се каже или поне не е стигало до медиите, за някой от 550-те бойци в ONE Championship.

"Няма да откриете нито един скандал при нашите топ звезди или който и да е от нашите бойци. Няма да намерите никаква новина за някой от нашите атлети, който се е забъркал в проблеми - без наркотици, без акохол, без нападения."
 

Да се излезе в пряка конкуренция с най-голямата организация в света и то на тяхна почва - САЩ е доста смела стъпка от страна на ONE, но също така и много реалистична.

Азиатците привлякоха бившия шампион на UFC и един от най-доминиращите бойци Demetrious Johnson, както и бившия шампион в леката категория Eddie Alvarez. Добре познатият в Северна Америка Sage Northcutt също е при тях.

"Много UFC звезди са се свързвали с нас... но от всички ние внимателно сме подбрали само тези, които отговарят на нашите ценности. Не се интересуваме от шумни и наперени характери, както другите западни организации. Нашите звезди са ролеви модели, хора, на които малките момчета и момичета по цял свят могат да възприемат като вдъхновение."

Смятате ли, че моделът на ONE ще има успех в САЩ, където пазарът е наложил скандалите и шоубизнеса да движат нещата?

Или феновете там вече са се изморили от непрестанните интриги и закани и биха посрещнали с отворени обятия свежото попълнение в лицето на ONE?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес