Зареждане

Оливейра даде обяснение за издънката на кантара

Оливейра даде обяснение за издънката на кантара
Публикувано на: Май 7, 2022 в 15:59 ч
Чарлз Оливейра е влязъл успешно в категория преди двубоя си с Джъстин Гейджи в UFC 274. Но когато "Do Bronx" стъпи на официалния кантара, не чу това, което очакваше.

Оливейра беше с около 220 грама по-тежък от колкото трябва. Шокираният шампион получи  час за да свали допълнителното тегло, но той не бе достатъчен и отново бразилецът излезе по-тежък на везната. От UFC след това обявиха, че не само ще намалят хонорара му, но и ще отнемат титлата му в леката категория.

Бразилецът обаче настоява, че от негова страна всичко било наред и че свалянето на килограми е вървяло по план. Атлетът сподели, че е спрял да се храни и пие течности още в четвъртък, след като е е видял, че е влязъл в категория. Затова и случилото се е много странно за него.

 
"Шампионът си има име. И това е Чарлз Оливейра," сподели самият Оливейра. "Ето как стоят нещата - качих се в стаята. Видях, че съм в категория и оттогава насам не съм консумирал нищо. Нито вода, нито храна. Кълна се в Бог. Кълна се в дъщеря ми - най-свещеното нещо на света. След като се премерих директно си легнах. А като се събудих на следващата сутрин бях с 1 килограм по-тежък...

Действително гледах и се чудих - с кило нагоре, но защо? Не можах да си го обясня. Ние сме професионалисти. Не съм направил нищо погрешно. Няма никакъв смисъл с това. И други бойци започнаха да се оплакват от същия проблем. Много от тях при претеглянето на следващия ден бяха излязли с 200-3000 грама отгоре. Точно толкова бе и разликата ми с финалния кантар на UFC."

Оливейра е един от бойците, които заговориха за проблема с кантара на UFC в хотела. Състезателката в категория сламка, Ариан Карнелоси също сподели, че е била с 220 грама отгоре. Състезателката от категория перо, Норма Дюмонт, също сподели, че е излязла изведнъж отново с 220 грама над предходното ѝ претегляне.


Въпреки неприятния развой на събитията, Оливейра изобщо не е загубил увереност и е готов да се справи с Гейджи.

"Ако си мислите, че това ще ме разколeбaе - грешите. Шампионът си има име. И неговото име е Чарлз Оливейра."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес