Зареждане

Официално: Jon Jones получи 15 месеца от USADA, които изтичат на 28 октомври

Официално: Jon Jones получи 15 месеца от USADA, които изтичат на 28 октомври
Публикувано на: Септември 20, 2018 в 05:48 ч
Днес приключи сагата с Jon Jones, който миналата година се завърна в клетката и нокаутира Daniel Cormier, като с тази победа си върна титлата в полутежка категория. Седмица по-късно обаче Jones се провали на допинг тест и титлата му беше отрета, а победата променена на не състоял се двубой.


Всички очаквахме с нетърпение как ще протече този случай, който наистана дълго се проточи. Днес обаче стана ясно, че Jones получава 15 месеца наказание, които изтичат на 28 октомври тази година. Ето какво се казва в официалното изявление от USADA:

USADA съобщава днес, че Jon Jones получава 15 месеца наказание, защото се провали на допинг тест за втори път. Това решение е взето след разглеждане на фактите по случая на изслушване, което се проведе на 15 септември.

Независим арбитър реши, че Jon Jones не е приел съзнателно забранени вещества и докато ние искахме 18 месеца, той реши да е 15 месеца и ние смятаме, че справедливостта възтържествува. Този случаи трябва да напомни на всички, че трябва да бъдат много внимателни с това, което приемат в тялото си.

Jon Jones се провали на 28 юли и наказанието започва да тече от тази дата, като то изтича на 28 октомври и в резултат на това Jones загуби титлата си и победата му беше отменена. Независимия арбитър реши, че наказанието трябва да е 15 месеца, защото през цялото време Jones беше тестван преди битката с Daniel Cormier и всички тестове бяха отрицателни.



Това едва ли ще се хареса на Daniel Cormier, но със сигурност е добра новина за Jones и неговите фенове. Смятате ли, че 15 месеца е справедливо наказание ? 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес