Зареждане

Официално: Франсис Нгану подписа с PFL

Официално: Франсис Нгану подписа с PFL
Публикувано на: Май 16, 2023 в 13:05 ч
Франсис Нгану е боец на американската лига PFL. Новината беше обявена официално на страниците в социалните мрежи на организацията.

Очаква се дебютът на Нгану да се случи през 2024 година. С това се слага край на четиримесечни спекулации относно следващия ход на Нгану, след като той се отказа от титлата в тежка категория на UFC през януари, за да стане свободен агент.

Франсис подписа договор, който се нарича „стратегическо партньорство“, което му дава капитал и лидерски роли в PFL. Той планира да дебютира за промоцията в средата на 2024 г. след очакван боксов мач, който ще се състои през 2023 година.

„Нека просто кажем, всичко в моята сделка с PFL е повече, отколкото всеки друг предлага.  Последните няколко месеца бяха много интересно време за разбиране и виждане на пейзажа. Aз съм много развълнуван от тази сделка с PFL, защото те основно показаха това, което очаквах.

Те не се появиха просто като промоция, която търси боец, но наистина дойдоха като партньор, който вижда повече стойност в теб като човек.“, каза Нгану

Нгану  ще се състезава в PFL като част от дивизията „superfight“, която беше стартирана, за да включва спортисти в битки от висок профил. В нея бойците получават по-голям дял от печалбите.

Като част от сделката си, Франсис става и новият председател на PFL Africa, тъй като промоцията планира да се разшири там в близко бъдеще. Бившият шампион на UFC също ще има роля в консултативния съвет на PFL, за да представлява интересите на бойците.

Подписването с Нгану представлява голям удар за PFL, една от няколкото ММА промоции, които наддаваха за услугите му. Сделката с промоцията му дава правото да преследва дългогодишна мечта за професионален бокс.

Нгану е с рекорд 17-3 в ММА и е в серия от 6 поредни победи. За последно той се би със Сирил Ган в началото на 2022 година и го победи с решение.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес