Зареждане

Никола Златев преди RPC: Подготвен съм - с Дочев ще стане хубав мач

Никола Златев преди RPC: Подготвен съм - с Дочев ще стане хубав мач
Публикувано на: Юли 22, 2022 в 11:00 ч
Българският ММА боец Никола Златев ще участва в подглавното събитие на галавечерта RPC: Битката за доковете, което ще се проведе на Морската гара в гр. Бургас на 29-ти юли.

Златев натрупа солиден опит в ММА и К1, но в чужбина където има 7 професионални битки, като в България има участия в аматьорския ММА в зората на неговата кариера, както и един професионален двубой.

В момента Златев е в края на подготвителния си лагер за събитието на Real Pain Challenge. Той се готви в родния си град Варна в клуб "Викинг", където тренира с голям екип за предстоящата си битка.

"Треньор там ми е Димитър Димитров, но изключително много ми помагат тренировъчните ми партньори Ясен Добрев, Симон Никитов и Румен Стоянов.

Имах достатъчно време за подготовка за тази битка - точно както трябва да бъде. Така всеки боец може да обърне внимание на кардио подготовката си, на силата и на всичко."


Неговият опонент, Пенчо Дочев обаче също се готви усилено от 2 месеца за тази битка, като междувременно записа и участие в Световните неоплимпийски игри в САЩ, където класира България на 4-то място по сумо.

Вижте също: Пенчо Дочев преди RPC: Феновете искат зрелище и ние можем да им го дадем

Златев няма търпение да се изправи срещу добре подготвен опонент и чака битката с интерес.

"Каквото съм гледал от неговата игра има доста добра подготовка в борбата и граплинга, но не толкова добра стойка. Изглежда ми приятно момче и ще се радвам да стане хубав мач.

Ще търся повече игра в стойка, защото той предполагам ще иска да ме събори. Ще видим кой от двама ни ще има повече въздух, за да наложи своята игра."


Златев, който живее във Варна, има участие в турнир като Cage Warriors, FCC, Ultimate Fight League, Cage Conflict и др., като дори по време на подготовката си е получил покана за нов двубой в     Cage Conflict в Ирландия, който обаче е отказал, за да може да се фокусира върху мача с Дочев в RPC.

"Нивото на бойците в България се оказа по-добро отколкото си мислих. Имах един двубой срещу Веселин Пейчев. Хареса ми, че има добра борба и има въздух. Бих се радвал да направя реванш с него."

Главната битка на вечерта ще бъде двубоят между Емил Незиров и узбекистанеца Шукроб Мирзавалиев, която се очаква с интерес не само от феновете, но и от самите бойци на RPC.


Златев е убеден, че Незиров ще успее да наложи своята игра и да стигне до победа.

"Определено ще има интересни мачове. Октай Ариф се готви в нашата зала. В главното събитие предполагам Незиров ще вземе победата."

RPC: Битката за доковете ще включва 11 двубоя по правилника на ММА, а организаторите са се погрижили да има и развлекателни елементи за зрителите на живо. Водещ на галавечерта ще бъде изпълнителя 100 Кила, а специално включване ще има и от Емил Каменов.

Билети и ВИП маси може да се закупят от Eventim, като цените започват от 35 лв.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес