Зареждане

Нгану: Камару Усман беше контузен и не тренираше за битката с Леон

Нгану: Камару Усман беше контузен и не тренираше за битката с Леон
Публикувано на: Март 22, 2023 в 06:18 ч
Бившият шампион на UFC в тежка категория, Франсис Нгану, разкри, че множеството наранявания, получени преди битката в UFC 286 миналия уикенд, са попречили на бившия шампион в полусредна категория, Камару Усман да тренира „правилно“ за трилогията си с Леон Едуардс.

Като хедлайнер на UFC 286 миналия уикенд в The О2 Arena, Усман претърпя втора поредна загуба от родения в Бирмингам, Едуардс, като отстъпи със съдийско решение от краля в полусредна категория.


През август миналата година в Солт Лейк Сити, Юта – Усман загуби титлата си, след като претърпя нокаут в петия рунд от Едуардс.

Що се отнася до Франсис Нгану, бившият безспорен носител на титлата в тежка категория беше лишен от статута си на шампион в дивизията през януари тази година, след като договорните му задължения с UFC приключиха през декември миналата година.

Като близък приятел на бившия си колега, Усман, Нгану сподели в официалния си канал в YouTube, където разсъждава върху поражението с решение на родения в Аучи срещу Едуардс – твърдейки, че първият не е успял да тренира достатъчно за трилогията, тъй като е страдал от контузии.

„Обикновено, когато хората бъдат нокаутирани, те не се връщат в битката веднага“, каза Франсис Нгану след UFC 286. „Те са доста колебливи. Знам, че Усман не тренира за битката – не можеше да тренира правилно заради много контузии, но той все пак излезе да се бие.“

Приветствайки възможността да се бие с Едуардс за четвърти път в бъдеще, Усман получи предложение да се върне към надпреварата за титлата в полусредна категория изправяйки се срещу бившия двукратен претендент за титлата в дивизия, Стивън Томпсън – който призна, че би обмислил битка с нигериеца, може би през юли.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес