Зареждане

Нгану е аут от UFC! Джон Джоунс срещу Сирил Ган в UFC 285!

Нгану е аут от UFC! Джон Джоунс срещу Сирил Ган в UFC 285!
Публикувано на: Януари 15, 2023 в 05:11 ч
По всичко личи, че UFC изпуснаха една от най-големите битки в своята история.

Франсис Нгану е овакантил титлата в тежка категория и става свободент агент. Звездата от Камерун искаше от UFC да му дават повече пари, както и правото да се бие в бокса. Явно двете страни не са постигнали уговорка и Нгану е избрал да си тръгне.

По този начин се слага край на разговорите за битка между Нгану и Джон Джоунс.

Слуховете за битка между Джон Джоунс и Сирил Ган започнаха да се въртят из САЩ, след като снимка на Джоунс срещу Ган беше видяна в T-Mobile Arena в Лас Вегас. Бързо медиите започнаха да шумят по темата, а самият "Bones" потвърди, че се готви за битка през март срещу Ган.

"Започнах да тренирам с Хенри Сехудо преди 1 година. Радвам се, че това се случи. Сехудо е много интелигентен и страхотен лидер. На няколко седмици разстояние съм от дебют в тежка категория. 

Ще се бия за златото със Сирил Ган през март във Вегас. Много бих искал Сехудо да бъде в моя ъгъл за тази битка.", каза Джоунс в интервю.

Ган и Джоунс ще се бият за вакантната титла на UFC 285, което ще се проведе на 4-ти март в Лас Вегас.

35-годишният Джоунс е с рекорд 26-1-1 в ММА и е в серия от 17 поредни победи. Последната му битка се случи през февруари 2020 година. В нея той победи Доминик Рейес и защити титлата в полутежка категория. Джоунс я оваканти няколко месеца по-късно, за да се готви за дебют в тежка категория.

Така в последните 3 години "Bones" не е спрял да тренира за своя дебют. Джон приключва 16 от срещите си. Единствената му загуба в ММА е с дисквалификация.

Ган от своя страна е с рекорд 11-1 в ММА. В своята последна битка той победи Тай Туиваса с нокаут през септември 2022 година. Ган е бивш временен шампион на UFC. В началото на 2022 година той загуби от Франсис Нгану с решение и не успя да спечели безспорната титла.

Сирил печечели 5 от срещите си с нокаут и 3 със събмишън.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес