Зареждане

Нейт Диаз може да се бие за титлата, ако надвие Чимаев

Нейт Диаз може да се бие за титлата, ако надвие Чимаев
Публикувано на: Август 17, 2022 в 07:35 ч
Ако Нейт Диаз направи немислимото в UFC 279, може и да не напусне организацията, както бе планирано.

През цялата година Диаз споделяше, че иска да се махне от UFC и бе готов да се бие срещу когото и да е, само за да изпълни последния си двубой от договора. Миналия месец от организацията му насрочиха двубой срещу топ боеца в полусредната категория Хамзат Чимаев.

Самият Чимаев не бе длъжен да приема тази битка, а можеше да изчака победителя между Камару Усман и Леон Едуардс и да се бие директно за титлата. Но желанието му за битки го кара да приеме двубоя с Диаз.


Сега Диаз има шанс да получи предложение за шампионски двубой, ако успее да победи Чимаев.

"Очевидно е, че ако Нейт успее да победи Хамзат Чимаев, който е на 3-то място в класацията, ще има шанс за шампионски двубой," сподели президентът на UFC, Дейна Уайт.

"Всеки говори как било невъзможно Нейт Диаз да спечели. Нищо не е невъзможно в боя. Всичко може да се случи.

Нейт Диаз искаше този двубой. Неговото желание беше или Чимаев, или Франсис Нгану. Разбира се, тази битка беше доста по-смислена от тази с Нгану. Но всеки който твърди, че ветеран като Нейт Диаз не може да победи, е луд. Всичко е възможно. Минат ли първите два рунда битката ще стане доста интересна."

Диаз в момента е в серия от 2 поредни загуби, като първата бе през 2019-та от Хорхе Масвидал, а след това и от Леон Едуардс през 2021-ва.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес